Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa și Primăria Municipiului Mangalia organizează sâmbătă, 19.01.2019, între orele 08.30-13.30, la Clubul Nautic Callatis (Portul Turistic), o nouă acţiune de donare de sânge.

        Sunt aşteptate toate persoanele sănătoase din localitatea Mangalia şi localităţile  învecinate, care doresc să îi ajute pe pacienţii care au nevoie de tratament transfuzional.

Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani în funcţie de evaluarea medicală) cu greutatea  peste 50 kg ( în funcţie de înălţime, constituţie), care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecţie HIV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă, etc.     
         Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverinţă din care să reiasă că nu sunt în evidenţă cu boli de inimă, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge.
         Cu  3  zile  înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!
În ziua donării se recomandă un mic dejun uşor (sandwich-uri, fructe, lactate) şi minim 500 ml lichide.

Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de:

  • 7 tichete de masă pentru produse alimentare;
  • o zi liberă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariaţi, elevi, studenţi şi militari;
  • decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/reşedinţa înscrisă în actul de identitate şi localitatea unde se efectuează donarea de sânge.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.