Partidul Mișcarea Populară, prin președintele Claudiu-Iorga Palaz, urmare a declarațiilor lui Tőkés László, în care se plânge că maghiarii au pierdut Ardealul, iar pentru ei Centenarul Marii Uniri este prilej de doliu, îi transmite pe această cale o fotografie ”de mare încărcătură simbolică și emoțională”:România Mare și…o pereche de opinci.

Este inadmisibil ca în an centenar, în care toți românii sărbătoresc Marea Unire, evenimentul să fie ”atacat” de către persoane care prin declarațiile lor umbresc această sărbătoare și o consideră…prilej de doliu.

          Jignirea lui Tőkés a Zilei Naționale a României a rămas nesancționată de către niciun politician din Parlamentul României. Mă așteptam să fie luări de cuvânt și atacuri la astfel de declarații aberante la adresa Centenarului Marii Uniri a României. Dar NU! În Guvern este doar circ. Și prin Parlament la fel. Ei sunt preocupați de altele, numai de Centenar NU! De fapt, cred că nici nu au curajul să o facă. Toți au nevoie de UDMR să îi susțină la putere. Acum sau  într-o altă Guvernare.

          Oare chiar nimeni nu are curajul să îi amintească domnului Tőkés de evenimentele din Ardealul de Nord din 1940, din satele TRĂZNEA și IP? Acestea sunt zile de doliu, domnule Tőkés! Doliu chiar și pentru dumneavoastră, maghiarii! Nu Centenarul Marii Uniri a României! Dar cred că referitor la aceste evenimente tragice aveți amnezie.

          Iar dacă tot ”v-a lovit” acest fenomen amnezic, vreau să vă aduc în memorie, domnule Tőkés László, și anul 1919, an în care armata română a îndepărtat de la putere regimul comunist a lui Béla Kun.  Sau acest eveniment nu vreți să vi-l amintiti, pentru că aveți oroare de…opinca soldatului român de pe Parlamentul din Budapesta?

Așa că, pentru amnezia lui Tőkés László, îi fac cadou această fotografie, cu o ”mare încărcătură simbolică și emoțională” pentru acesta”, a transmis Claudiu Palaz, președintele PMP Constanța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.