O femeie în vârstă de 92 de ani a fost omorâtă în bătaie de propriul fiu

0
2758

Cruzime fără margini în comuna Cogealac din județul Constanța: un bărbat, cunoscut ca fiind mare consumator de alcool, și-a bătut propria mamă, o femeie în vârstă de 92 de ani, până a lăsat-o inconștientă. După câteva zile, femeia a murit în spital.

Totul s-a întâmplat duminică, pe data de 7 martie, când un vecin a sunat la 112 pentru a solicita o ambulanță. Femeia a fost preluată în stare de inconștiență și internată la spital, însă medicii au constatat că pe corpul femeii erau numeroase leziuni. Radiografiile au indicat și multiple gfracturi costale, ca și cum femeia a fost călcată în picioare la propriu.

Imediat au fost anunțați polițiștii care au deschis o anchetă. În cele din urmă, în urma contuziilor și a leziunilor suferite, femeia a decedat joi, 11 martie, în cursul dimineții. Medicii legiști au făcut autopsia, iar dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța. De asemenea, medicii găsit hemoragie contuzie meningo-cerebrală, în urma cărora a survenit decesul.

De precizat că principalul suspect este chiar fiul victimei, Gheorghe Dică, în vârstă de 52 de ani, care urmează a fi propus pentru arestare preventivă.

Comunicatul Parchetului

Prin ordonanţele din data de 11 martie 2021 ale Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pe timp de 24 de ore faţă de inculpatul D.G., acuzat pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie în forma omorului.

Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că, în jurul datei de 07 martie 2021, în cursul nopţii, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, în locuinţa comună din localitatea Cogealac, în urma unui conflict spontan, generat de nemulţumirea victimei că fiul ei asculta muzică la un volum tare, deşi ora era târzie, inculpatul i-a aplicat multiple lovituri cu pumnii și picioarele mamei sale, în vârstă de 92 de ani, astfel încât i-a provocat leziuni traumatice grave, constând în hemoragie şi contuzii meningo-cerebrale, fracturi ale oaselor nasului şi multiple fracturi costale, ce au condus la decesul acesteia, survenit la data de 11 martie 2021 în spital.

Din propria declaraţie a inculpatului a rezultat că, deşi victima suferise leziuni grave, el a  încercat să îi acorde ajutor medical la domiciliu, prin aplicarea de bandaje pe rănile sângerânde, cu scopul de a încerca să ascundă comiterea infracţiunii şi abia când starea de sănătate a victimei s-a înrăutăţit a rugat un vecin să cheme ambulanţa şi nici măcar personalului medical nu i-a destăinuit modul în care mama sa suferise vătămările.

În cursul zilei curente procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru următoarele 30 de zile, propunere ce a fost trimisă spre soluţionare judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa”.

sursa: focuspress.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.