Evenimentul „Noaptea muzeelor”, aflat la cea de-a XVIII-a ediție, organizat la Muzeul de Arheologie “Callatis” din Mangalia s-a bucurat și în acest an de un real succes.

Atelierele tematice: „Arheomozaic”, „Atelierul micului arheolog” și” Povestea lutului” au atras participanți de toate vârstele, fiind un bun prilej de a interacționa cu publicul și de a populariza patrimoniul muzeului callatian.

Pasionații de istorie au asistat la comunicările susținute de colectivul de cercetare de la Mangalia, având o tematică variată, de la “Arheologia pe înțelesul tuturor“ la cele mai recente descoperiri arheologice.

Publicul a putut afla povestea monumentelor de la Callatis, devenite repere turistice și urbane de referință. Au fost alături și prietenii muzeului: pictorul Karl Robert Perko cu expoziția „Panseuri cromatice”, membrii Corului de copii „Callatis”, coordonat de Prof. Traian Broască și pe tinerii artiști, membri ai Trupei de Teatru „Thaliamar”, coordonată de Aura Mircea, care au prezentat fragmente din tragedia greacă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.