NAVĂ SCUFUNDATĂ ÎN MAREA NEAGRĂ. Doi marinari au decedat

0
353
Sursa foto Pixabay

O navă s-a scufundat în Marea Neagră, aproape de Portul Constanţa. Se încearcă salvarea echipajului. Până în acest moment a fost confirmat un deces iar alţi şapte marinari au fost salvaţi. 

Nava se află la 70 de mile în largul Mării Negre iar operaţiunea este în plină desfăşurare.

Directorul ANR, Cosmin Dumitrache, a afirmat pentru „Cuget Liber” că se va transmite un comunicat oficial la sfârșitul operațiunilor de căutare pe mare.

UDATE. Nava scufundată este Volgo Balt 179, venea din portul Rostov-on-Don, de unde a plecat pe 6 martie. Aceasta urma să ajungă în portul Constanța. Potrivit reprezentanților GSP, apelul SOS a fost recepționat în dimineața zilei de 11 martie, de GSP Falcon, care a început operațiunile de salvare, în condiții meteo deosebit de dificile, cu un vânt de 50 km/h și valuri de patru metri. Ultimul mesaj transmis de „Volgo Balt 179” a fost de abandon navă. Până în prezent au fost salvați zece marinari, iar doi au decedat. În prezent se caută încă o persoană, în apele mării. Operațiunile de căutare sunt conduse de comandantul GSP Falcon, Victor Marina. 

Nava Volgo Balt 179 este un cargo, construit în 1973, naviga sub pavilion Insulele Comore. 

La operațiunile de căutare participă și nava ARSVOM, SAR Artemis. 

UPDATE. Marinarii salvați vor fi transportați la dana de pasageri din Portul Constanța, la finalizarea operațiunilor de salvare. Echipajul navei este format din 13 persoane, 12 bărbați și o femeie, toți cetățeni ucraineni.Cele zece persoane salvate se află în spitalul navei GSP Falcon și primesc toate îngrijirile necesare. Un membru al echipajului nu a fost găsit până în acest moment. Operațiunea de salvare continuă. 

sursa: Cuget Liber

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.