Luni, 12 octombrie 2020, la Biserica “Sf. Gheorghe” a avut loc un moment istoric din viața parohiei: a fost deschis Sfântului Pristol aflat în altarul lăcașului de cult.

Zidită adânc în postamentul Sfintei Mese, a fost scoasă la lumină, după aproape un secol, o casetă de argint, conținând un document de o importanță aparte pentru Biserica Ortodoxă Română, dar și pentru municipiul Mangalia. Este vorba despre Hrisovul de sfințire a Bisericii, întocmit în anul 1929 și zidit apoi în Sfântul Pristol, unde s-a păstrat intact, până în zilele noastre. Așa cum reiese din documentul istoric, piatra de temelie a Bisericii “Sf. Gheorghe” a fost pusă în septembrie 1915, iar sfințirea a avut loc în data de 1 iunie 1929, în prezența unor mari personalități ale acelor vremuri, printre care Regina mamă Elena și marele istoric Nicolae Iorga. În prezent, Biserica “Sf. Gheorghe”, declarată monument istoric, se află în plin proces de restaurare, cu fonduri europene.

Alături de părintele paroh Octavian și părintele Mădălin au fost Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, primarul Mangaliei, Cristian Radu, și alți preoți din municipiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.