În perioada 07 – 14 august a.c., peste 200 jandarmi ai Grupării Mobile au acţionat zilnic, în mod independent dar şi în sistem integrat cu Poliţia, pentru menţinerea ordinii publice şi asigurarea climatului de ordine şi siguranţă, în Constanţa şi pe litoralul Mării Negre, la Mamaia, Costinești și Vama Veche.  Au fost executate peste 120 de misiuni de menţinere şi asigurare a ordinii publice.

În această perioadă jandarmii au aplicat 722 sancţiuni contravenţionale, dintre care 137 avertismente scrise şi 585 amenzi, valoarea acestora fiind de peste 36500 lei.

Majoritatea sancțiunilor contavenționale au fost acordate pe linia comerţului ilegal cu produse de patiserie, (covrigi, gogoși, cornuri), fructe,(piersici, caise, fructe de pădure, mere glazurate) și  porumb fiert.

  • Recomandăm turiștilor să nu cumpere produse alimentare din locuri neautorizate, comerciantul respectiv nu are posibilitatea sa asigure condițiile optime de transport, depozitare si comercializare si nu poate elibera bon de casa cu care să justificați tranzacția comercială si riscați să achiziționați un produs neconform sau chiar nesigur care poate să vă afecteze sănătatea.

De asemenea,  jandarmii grupării au constatat  nouă  fapte de natură penală, dintre care  șase în mod independent şi trei în cooperare cu Poliţia, fiind identificaţi 13 de făptuitori.

Au mai fost executate 11  misiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere emise de către instanţe sau parchete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.