În perioada 19 – 26 iunie  a.c., peste 200 jandarmi au acţionat zilnic, în mod independent dar şi în sistem integrat cu Poliţia, pentru menţinerea ordinii publice şi asigurarea climatului de ordine şi siguranţă la evenimente  cultural-artistice şi sportive, în judeţul Constanţa.  Au fost executate peste 100 de misiuni de menţinere şi asigurare a ordinii publice.

Jandarmii au aplicat 37 sancţiuni contravenţionale, dintre care 11 avertismente scrise şi 26 amenzi, valoarea acestora fiind de peste 11400 lei.

De asemenea,  jandarmii constănţeni au constatat  32  fapte de natură penală, dintre care 21 în mod independent  şi 11 în cooperare cu Poliţia, fiind identificaţi 39 făptuitori.

Majoritatea faptelor constatate independent au fost pe linia comerţului ilegal cu ţigări, a deţinerii de substanţe cu efect halucinogen şi sustrageri de bunuri.

Au mai fost executate şi 35  misiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere emise de către instanţe sau parchete, două misiuni în colaborare cu lucrători ai Gărzii de Mediu, cinci în sprijinul lucrătorilor R.A.T.C. şi una în sprijinul unui executor judecătoresc, pentru punerea în aplicare a unui titlu executoriu.

 II. Jandarmii „în vizită” la Galeriile Soveja şi în Piaţa Tomis III

         Jandarmii au surprins în Constanţa, şapte persoane care care doreau să vândă fără să îndeplinească condiţiile prevăzute de lege, 237 pachete cu 4740 de ţigări.

          Joi, 25 iunie a.c., între orele 09.00-09.30, două echipaje de jandarmerie din cadrul Grupării Mobile Constanţa, au desfăşurat acţiuni punctuale în zona Pieţei Tomis III, respectiv în apropierea Galeriile Soveja, unde au surprins şapte persoane cu vârste cuprinse între 37 şi 54 de ani, din localitate, în timp ce încercau să vândă persoanelor din zonă, 237 pachete cu 4740 de ţigări, fără timbre accizabile, inscripţionate „Ashima”, „Marble”, „President”, „Viceroy”, „Rothmans” şi „Royal” .

Pe numele acestora, au fost întocmite actele de constatare pentru comiterea faptei de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270 din Legea 86/2006 privind Codul vamal al României. Actele de constatare şi pachetele de ţigări vor fi predate la I.P.J. Constanţa, Serviciului de Investigare a Fraudelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.