Conform unui comunicat de presa al Ministerul Educaţiei Naţionale emis pe data de 05.02.2013,  modalitatea de admitere în clasa a IX-a, pentru anul şcolar în curs 2012-2013, nu se va modifica.
“Metodologia privind Evaluarea Naţională la finalul clasei a VIII-a, aprobată prin OMECTS nr. 5.606/31.08.2012, care vizează accesul în învăţământul liceal, rămâne valabilă în forma în care a fost adoptată. Ministerul Educaţiei Naţionale nu a operat şi nici nu va opera vreo modificare pentru anul şcolar în curs. Elevii se vor pregăti pentru susţinerea examenelor naţionale aşa cum deja s-a prevăzut prin actele oficiale emise de instituţia noastră.
În deciziile sale, Ministerul Educaţiei Naţionale se bazează pe principiul stabilităţii, dar şi pe dialogul continuu şi constructiv cu toţi actorii implicaţi în sistemul de educaţie  – elevi, studenţi, cadre didactice, sindicate şi părinţi. Drept urmare, orice modificare fundamentală pe care reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale o analizează va fi, înainte de toate, supusă dezbaterii publice” se specifică în comunicat.

 

Calendarul Evaluării Naţionale pentru elevii care vor termina clasa a VIII-a:

– 14 iunie 2013 Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

– 17-19 iunie 2013 Înscrierea la Evaluarea Naţională

– 25 iunie 2013 Limba şi literatura română – probă scrisă

– 26 iunie 2013 Limba şi literatura maternă – probă scrisă

– 27 iunie 2013 Matematica – probă scrisă

– 29 iunie 2013 Afişarea rezultatelor (până la ora 16.00)

– 29 iunie 2013 Depunerea contestaţiilor (orele 16.00 – 20.00)

– 30 iunie-2 iulie 2013 Rezolvarea contestaţiilor

– 3 iulie 2013 Afişarea rezultatelor finale după contestaţii.

1 COMENTARIU

  1. Mare problema cu invatamantul asta. “Prostia” a fost ca dupa revolutia din ’89 s-au gasit tot felul de “intelectuali” care au facut modificari in invatamant doar de dragul modificarii, sa se bage si ei in seama si ce-i mai rau e ca debandada continua si dupa atatia ani.
    De exemplu problema scolilor profesionale; Se invata meserie in acele scoli de 2 sau3 ani si intra tanarul in productie cu o calificare adevarata. Din pacate au fost inlocuite cu “licee industriale” sau de alte profile si nu s-a mai invatat nici meserie, dar nici cunostintele teoretice generale (sau pe ramuri) nu s-au mai aprofundat pe motiv ca respectivii absolventi oricum vor merge in productie si se vor specializa acolo. Si uite asa ne-am batut joc de scoala Romaneasca si de educatia tinerilor nostri.
    Dupa revolutie nu trebuia distrus totul ca fiind “chestii” comuniste. Ce era bun (si au fost destule in toate ramurile) trebuia pastrat. Doar mentalitatea si practicele comuniste nocive trebuiau inlocuite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.