Miercuri, 26 februarie 2020, s-a încheiat etapa județeană a Concursului pe meserii din învățământul profesional și dual, organizată de către Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

La competiție au participat elevi ai claselor a XI-a din unitățile de învățământ ale municipiului Constanța (Colegiul Comercial Carol I, Liceul Tehnologic I.N.Roman, Liceul Tehnologic D.Leonida, Liceul Tehnologic Gh.Miron Costin, Liceul Tehnologic V.Madgearu), Mangalia (Colegiul Economic Mangalia, Liceul Tehnologic I.Bănescu), Medgidia (Liceul Tehnologic D.Hurmuzescu, Liceul Tehnologic N.Titulescu), Cumpăna (Liceul Tehnologic N.Dumitrescu) și Castelu (Liceul Tehnologic Dobrogea), de la calificările Mecanic auto, Frizer- coafor- manichiurist-pedichiurist, Ospătar (chelner) și  Confecționer produse textile.

La Colegiul Comercial Carol I din Constanța a avut loc festivitatea de premiere a celor mai buni elevi, în prezența Primarului Municipiului Constanța, domnul Decebal Făgădău, alături de alți membri ai Comisiei pentru implementarea proiectului Școala profesională în sistem dual. La eveniment a participat și Directorul General al Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură, Constanța, domnul Ion Dănuț Jugănaru.

Invitații au felicitat elevii prezenți, profesorii îndrumători și au subliniat importanța menținerii legăturii permanente dintre operatorii economici, unitățile de învățământ și autoritățile locale pentru evoluția și dezvoltarea tinerilor.

Sloganul Meseria face diferența! lansat de Ministerul Educației și Cercetării – Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic, pentru promovarea învățământului profesional, s-a regăsit în rezultatele obținute de elevii de la diverse calificări, la probele practice sau scrise din cadrul concursului.

Inspectorii școlari pentru învățământul profesional și tehnic vor avea în perioada următoare întâlniri de instruire cu toți elevii care vor participa la etapa națională și care vor reprezenta județul Constanța, atât la nivelul învățământului profesional sau liceal tehnologic, cât și la nivelul gimnazial, prin disciplina de concurs Educație tehnologică și aplicații practice, de la clasele V-VIII.

 “Învățământul profesional reprezintă o direcție prioritară în strategia Inspectoratului Școlar Județean Constanța. Astfel de competiții, cu participare numeroasă, construiesc imaginea unei orientări profesionale realiste a elevilor noștri și evidențiază interesul crescut al tinerilor pentru un traseu educațional pliat pe abilitățile acestora” a afirmat domnul Inspector Școlar General prof. Sorin Mihai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.