În perioada 15-21 iulie, trei elevi coordonați de prof. Gina Șerban au reprezentat echipa de robotică a Liceului Teoretic ”Nicolae Bălcescu” la Tabăra Națională de Robotică de la Beclean.

În tabără elevii și profesorii au participat la cursuri de construcție robot, programare, proiectare 3D, mamagement de echipă, comunicare, dezvoltare personală. După finalizarea competiției de robotică, s-a anunțat tema proiectului care a fost realizat de fiecare echipă și prezentat în ultima zi a taberei. Pe lângă cunoștințele acumulate, elevii și-au făcut prieteni noi, atât în cadrul cursurilor cât și cu ocazia activităților recreative și a nelipsitului foc de tabără.

Organizatorii evenimentului, Esentza Robotics și Nație Prin Educație, au avut ca scop pregătirea echipelor participante pentru următorul sezon al Competiției ”FIRST Tech Challenge” – Campionatul internațional de robotică.

Elevii care participă la programul FIRST Tech Challenge dezvoltă abilități STEM (științe, tehnologie, inginerie și matematică) prin construirea de la zero a unui robot funcțional și învață să practice principiile ingineriei (precum crearea unui caiet tehnic), în timp ce învață valoarea muncii, inovației și lucrul în echipă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.