targ
Eventivi, in parteneriat cu Festivalul Tineretii si FanOmania, organizeaza prima editie a Targului “Traditii Romanesti la Malul Marii”, in perioada 22 iunie – 5 iulie. Evenimentul va avea loc in incinta Chateau Casino Mangalia, in imediata apropiere a scenei Festivalului Tineretii.

Ideea acestui targ a aparut din dorinta de a crea o extensie a Festivalului Tineretii – Festival International de Muzica Usoara si Folclor, eveniment care se bucura an de an de simpatia publicului tot mai numeros si de entuziasmul tinerilor talentati care urca pe scena.

De ce tocmai un targ de produse traditionale? Din dorinta de a oferi spectatorilor prezenti la festival, un loc unde sa se poata infrupta cu mancaruri delicioase si de unde sa cumpere suveniruri atat pentru cei dragi ramasi acasa, cat si ca amintire a frumoasei vacante la malul marii. Mai mult de atat, prin participarea la acest targ, producatorii din toate colturile tarii au ocazia sa arate traditiile culinare si mestesugaresti ale zonei din care provin, sa interactioneze cu oameni veseli si deschisi si sa-si intareasca pozitia pe piata din Romania.

Pentru ca Festivalul Tineretii si Targul “Traditii Romanesti la Malul Marii” sunt doua evenimente emblematice, pline de voie buna, dans si valori, tinerele talente care vor urca pe scena Festivalului, pot incanta si publicul din cadrul Targului, cu mici programe artistice si recitaluri.

In cadrul targului, vizitatorii vor face cunostinta cu expozanti de pe toate meleagurile tarii, le vor afla istoria si credintele si se vor delecta cu bucate alese, bauturi traditionale. Si pentru ca de la un targ care se respecta nu putem pleca cu mainile goale, cu siguranta vor gasi o multime de obiecte de artizanat, costume din portul traditional sau mici suveniruri, pe care sa le ia acasa.

Printre expozantii prezenti la Targ enumeram producatori de lactate si branzeturi, producatori de carne si produse traditionale din carne, precum carnati, slanina afumata sau pastrama, produse de panificatie: cozonaci sau paine la test, icoane si picturi pe lemn, cosuri de rachita si paie impletite, linguri si castroane de lemn, ceramica, vase de lut, cergi si paturi traditionale, bijuterii si margele, ii si straie populare din fiecare zona a tarii.

“Targul va fi un succes real tocmai datorita diversitatii expozantilor si a produselor care se vor comercializa in cadrul evenimentului. De asemenea, nu puteau lipsi spectacolele, asa incat, cu siguranta scena amplasata in cadrul Targului va oferi deliciul vizitatorilor, cu ajutorul interpretilor Festivalului Tineretii. Nu uitati! In perioada 22 iunie – 05 iulie, distractia, voia buna si traditiile au un punct comun de intalnire: Mangalia. Va asteptam cu drag pe toti, pentru ca nu ne place sa facem surprize, ne place sa le garantam!” a declarat Alexandra Trusca, reprezentant Eventivi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.