MANGALIA: Salvamarii şi turistul care le cere daune de 40.000 de euro s-au întâlnit în faţa judecătorilor

0
85
FOTO: Călin Gavrilaş / adevarul.ro
FOTO: Călin Gavrilaş / adevarul.ro

Un avocat din Bucureşti, Silviu Radu Luncan (60 de ani), a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia împotriva a trei salvamari şi a unui poliţist local care l-au scos din apă în anul 2016, într-o zi în care era arborat steagul roşu, semn că înotul este interzis.

Bărbatul îi acuză pe salvamari de purtare abuzivă, iar pe poliţistul local – de privare de libertate în mod ilegal. Totodată, le cere câte 10.000 de euro daune fiecăruia. Procurorul de caz a clasat plângerea avocatului, pe motiv că faptele nu există, dar acesta s-a adresat instanţei cu contestaţie.

Cei trei salvamari, poliţistul local şi turistul salvat  au fost audiaţi miercuri, 13 iunie, în camera de consiliu. În faţa judecătorului, Silviu Radu Luncan şi-a spus din nou versiunea sa cu privire la cele întâmplate în anul 2016.

Totodată, instanţa a audiat şi un martor, agentul şef Ştefan Munteanu din cadrul IPJ Constanţa. Poliţistul care l-a preluat pe avocatul recalcitrant de pe plajă şi l-a însoţit la secţia de poliţie a confirmat spusele salvamarilor, că turistul a refuzat să se legitimeze, lucrul acesta întâmplându-se mai târziu, la secţia de poliţie.

Instanța a amânat pronunţarea pentru data de 27 iunie.

Solutia pe scurt:”JUDECĂTORIA MANGALIA DOSAR NR. 1530/254/2018 ÎNCHEIERE 13.06.2018. În baza art. 391 Cod procedură penală amână pronunţarea la data de 27.06.2018, ora 14,00. Cu cale de atac odată cu fondul. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 13.06.2018.”

Citeste mai mult: adev.ro/pa8v4b

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.