În această perioadă, se lucrează la finalizarea unor locuri de joacă, în alte zone ale orașului, printre care Sirenei și Petru Maior. Astfel, sunt executate ultimele retușuri pentru ca aceste spații dedicate copiilor să fie cât mai atractive și primitoare.

Pe suprafaţele destinate activităţilor în aer liber s-au montat covoare cauciucate, au fost amplasate elemente de joacă pentru copii cu vârste de până la 12 ani, cum ar fi: tobogane, balansoare, sisteme de căţărare, carusele sau elemente cu obstacole. Totodată, a fost montat mobilier urban şi amenajate mai multe locuri de parcare, inclusiv pentru persoanele cu dizabilităţi, iar întreaga zonă destinată copiilor este prevăzută cu sistem de iluminat ambiental.

Tot în această perioadă, se lucrează și la execuția trotuarelor pe străzile Oituz și Sirenei, la realizarea aleilor de acces în blocuri, pe strada Portului, dar și la documentația tehnică și  obținerea avizelor privind modernizarea locului de joacă, din zona blocurilor OS, de pe strada Oituz.

„În ultimii ani, autorităţile locale au demarat şi realizat proiecte de înfiinţare a unor locuri de joacă sigure, atractive și prietenoase, în mai multe zone ale oraşului, printre care Bd. Callatis, Parcul Diana, Parcul Balnear, strada Muncitorului, strada Pictor Tonitza, strada Rozelor (zona Sf. Mina), străzile Sirenei și Petru Maior, cartierul de case al orașului, (lotizarea A, strada Oituz). Acordăm o atenţie deosebită fiecărui proiect și suntem în contact permanent cu locuitorii din cartierele supuse sistematizării pentru a putea adapta proiectele, în funcție de doleanțele oamenilor. Ne dorim ca în toate cartierele să avem spaţii de joacă pentru toţi copiii, zone verzi bine îngrijite, locuri de relaxare atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. Totodată, rog locuitorii Mangaliei să aibă grijă de bunurile orașului și să păstreze curățenia atât în aceste spații, cât și în alte locuri publice din oraș”, a declarat primarul Radu Cristian.

Reamintim că, recent, pe străzile Delfinului, Mihail Sadoveanu, Mihail Kogălniceanu, Albatros, T.S. Săveanu, Portului, au fost amenajate trotuarele, a fost reabilitată strada Ion Budai Deleanu, prevăzută cu trotuare, parcare și mobilier urban, a fost finalizată parcarea din zona spitalului. În prezent, se lucrează la documentațiile tehnice pentru alte proiecte de sistematizare a cartierelor orașului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.