Mandatul ”pe viață” al lui Florin Iordache la şefia Consiliului Legislativ nu va fi chiar ”pe viață”, așa cum se vehicula până recent, ci va fi mult mai scurt. Asta pentru că, potrivit unor surse politice, PNL pregăteşte o lege care să anuleze această decizie care i-a conferit lui Iordache această funcție. Inevitabil, în locul controversatului social-democrat ar urma să se instaleze Augustin Zegrean, fostul lider CCR.

Specialiştii liberali pregătesc un proiect de lege prin care să-l schimbe din fucţie pe Florin Iordache de la Consiliul Legislativ. În acest moment Florin Iordache e numit pe viaţă în funcţie, pentru că legea nu prevede nici durata mandatului, nici posibilitatea de revocare a preşedintelui Consiliului Legislativ.

Cum pesediştii au pregătit o nouă abordare pentru alegerile parlamentare, social-democraţii care nu au mai prins locuri libere pe liste, au încercat să treacă în funcţii importante din stat.

Mandatul lui Iordache va înceta în momentul în care noua lege va intra în vigoare”, susţin sursele citate. Mai e o piedică: legea PNL probabil va fi contestată de PSD la CCR, acolo unde social-democraţii încă au majoritate. Preşedintele CCR Valer Dorneanu are o relaţie foarte apropiată cu Florin Iordache, cei doi fiind colegi în PSD la începutul anilor 2000. Totuşi, liberalii susţin că legea va trece de filtrul Curţii, pentru că nu face altceva decât să stabilească durata unui mandat. Altfel spus, să pună lucrurile în matca normalităţii. Un mandat pe viaţă nu e constituţional”, spun juriştii din PNL, potrivit Adevărul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.