Mergand pe ideea ca statiunea Mamaia este atat de productive pe cat de laudata este, putem trage simpla concluzie ca in Constanta curge “lapte si miere”. Nu ar trebui sa existe nemultumiti in Constanta, bugetul local ar trebui sa fie unul de invidiat. Daca privim declaratiile municipalitatii Constanta, vedem ca mereu se plang de bugetul sarac. Sa nu ne amintim ca majoritatea fondurilor se duc spre Constanta, in sudul litoralului fondurile ajung rar si dar daca exista un interes special. Mamaia este statiunea care a beneficiat de fonduri masive si atentia sporta a primarului din Constanta. Aici intervine problema diferentei dintre o singura statiune care a beneficiat de tot ce se putea si statiunile din sudul litoralului care au fost abandonate si mai mult, au beneficiat de o anti campanie, inclusiv cu sustinerea unor trusturi de presa. In fiecare an mass-media a anuntat inca de la 1 Mai ca in sudul litoralului este vreme proasta, ploaie, chair daca mai mereu vremea a fost insorita si perfecta pentru plaja. Nu de putine ori, am facut proba veritatii cu camera video in sudul litoralului filmand oamenii la picnic sub soarele arzator la Neptun, timp in care televiziunile nationale anuntau in masa ca la Mamaia e o zi perfecta,in realitate ploua. Coincidenta ?

     Astfel am demontat eventualele acuzatii de promotori ai teoriei conspiratiei. Ne ramane sa discutam putin de razboiul orgoliilor. Mamaia a fost proiecul de suflet al primarului din Constanta. Pana aici nu gasim nimic deranjant. Un primar care isi promoveaza statiunea. Problema este ca in permanenta statiunea mamaia se dezvolta in detrimentul statiunilor din sudul litoralului, astfel fiind un razboi in loc de a se adopta o strategie simpla. Mamaia tinteste numai pe segmentul de turism de lux. statiunile din sudul litoralului pot deservi celelalte categorii de turism. Din pacate proverbul “ Sa moara capra vecinului” s-a transformat in “ Sa moara vecinul sa-i iau capra”. Asa vedem cum spera cei de la “Judet” sa “moara” turismul in sudul litoralului.

     Administratia din Mangalia gestioneaza ceea ce ar trebui sa fie o comoara pentru buget. De curand, in sfarsit, un primar din Mangalia a remarcat public ca de la Olimp si pana la Saturn, statiunile ar trebui sa se autofinanteze din punct de vedere financiar cel putin, poate sa sustina chiar si municipiul. O remarca demna de inramat. Buna de pus la intrarea in statiuni, in locul acelor panouri pe care scie “statiune de interes national”. Oricat ne-am dori sa readucem valoarea statiunilor din timpul cand auzeam de Olimp ca “Perla Litoralului Romanesc”, ne vom impiedica de cei care considera ca nordul litoralului este in razboi cu sudul litoralului. Cine castiga din acest “razboi” ? Bulgaria, tara care stie sa-si vanda marfa foarte bine. Bulgaria care a stiut sa invete de la germani cum se face turism. Din pacate pentru bulgari, au multe probleme pe partea sigurantei publice. In Romania inca nu suntem atat de tare loviti de grupurile de infractori cat suferim din lipsa calitatii serviciilor in multe locuri si preturile piperate. Totusi avem si exemple bune dar putine. In fiecare statiune exista cate un exemplu de hotel, club sau restaurant, care se ridica la standardele unui turism de calitate.

1 COMENTARIU

  1. degeaba va certati pe nimicuri, problema principala care ar trebui sa va preocupe este cum ii oprim pe aia de la Chevron ca in urmatorii 5 ani ne va gaza pe toti. nu vedeti padurea de copaci! treziti-va pana nu e prea tarziu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.