Conform  Calendarului simulării evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a și al simulării probelor scrise ale examenului de bacalaureat național, în anul școlar 2018 – 2019, (Anexa 1) luni, 11 martie a.c., va avea loc proba scrisă la  disciplina Limba și literatura română, urmând ca marți, 12 martie a.c., să se desfășoare proba la Matematică. În acest an, la simularea evaluării participă și elevii clasei a VII-a.   

Astfel, 12.536 de elevi înscriși la începutul anului școlar 2018-2019  (6077 – clasa a VIII-a și 6459 – clasa a VII-a) vor susține probele scrise în cele 125 de unități de învățământ  (Anexa 2), începând cu ora 9.00.  Accesul elevilor este permis până la ora 8.30, iar timpul destinat elaborării lucrării scrise este de două ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Afişarea rezultatelor este programată pentru data de 22 martie. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Lucrările scrise se vor evalua de către profesori din unitatea de învățământ în care se desfășoară simularea națională. Rezultatele obținute de elevi la aceste simulări sunt analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu  elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea  performanțelor școlare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.