Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, se va deplasa, vineri, 3 mai, la Ierusalim, cu o cursă charter pentru a aduce Lumina Învierii la Mangalia. Delegaţia condusă de edilul oraşului se va întoarce cu Lumina Sfântă în ziua de 4 mai, înaintea slujbei de Înviere.

paste

Deplasarea în Israel este sponsorizată de mai mulţi oameni de afaceri locali. Manifestarea creştină din acest an a fost special pregătită de municipalitate pentru turişti şi localnici. Sub genericul “Lumina de la malul mării“, în noaptea de 4 mai, se oficiază o frumoasă slujbă, de către Înalt Prea Sfinţia Sa, dr. Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, alături de un sobor de preoţi din municipiul Mangalia. Evenimentul se desfăşoară în Portul Turistic, unde sunt aşteptate câteva mii de credincioşi, atât din rândul turiştilor veniţi pe litoral în această perioadă, dar şi numeroşi localnici din Mangalia şi comunele limitrofe.

Pentru a marca aşa cum se cuvine cel mai mare praznic al creştinătăţii, Corul Arhiepiscopiei Tomisului va interpreta mai multe cântece bisericeşti specifice Sărbătorii Pascale.

             Tot în seara de Înviere, Primăria va organiza un eveniment inedit, pe malul mării. Este vorba de înălţarea simbolică a 5000 de lampioane, sub sloganul “Lumina care vine, se întoarce la ceruri“. Ca parte a evenimentului desfăşurat sub titulatura „Lumina care coboară se întoarce la cer”,  locuitorii Mangaliei şi turiştii prezenţi la Slujba de Înviere vor avea ocazia să înalţe lampioane, ca semn al recunoştinţei faţă de Dumnezeu, aşa cum spune şi textul Sfintei Liturghii: „Ale Tale dintru ale Tale, Ţie îţi aducem de toate şi pentru toate.” La eveniment şi-au anunţat deja prezenţa elevii şi profesorii instituţiilor de învăţământ din Mangalia, reprezentanţii unităţilor medicale, angajaţi ai DMHI, funcţionari publici, sportivi şi pensionari. În acest sens, edilul Mangaliei a afirmat: “Sărbătoarea Paştelui, cea mai importantă de peste an, este manifestarea creştină când fiecare dintre noi încearcă să devină mai bun, mai împăcat cu sine, mai altruist. De aceea, Primăria şi Consiliul Local au organizat acest eveniment, pentru a ne reuni într-o mare familie, cea a comunităţii din municipiul Mangalia”. În urma demersurilor autoritatilor locale, evenimentul din noaptea de Înviere va fi transmis în direct la TVR.

2 COMENTARII

  1. mam bucurat cand am citit aceste randuri sper si voi fi convis ca primarul mangaliei domnul radu cristian se va tine de cuvant. bravo

  2. Sa-i dea D-zeu caldura in suflet cum am avut noi in iarna aceasta. Am trait si noi ca oamenii.Bravo d-le Radu Cristian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.