Liderul Sindicatului Liber „Navalistul”, Laurențiu Gobeajă, își propune să deblocheze criza din șantierul Damen prin discuții cu ministrul Economiei

0
760
Laurentiu Gobeajă
Marți, 19 martie, la ora 14:30, Laurențiu Gobeajă, liderul Sindicatului Liber „Navalistul” de la Șantierul Damen Mangalia, se va întâlni cu ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan – Radu Oprea, în speranța de a găsi soluții pentru criza acută cu care se confruntă șantierul.

Această întâlnire vine ca urmare a demersurilor făcute de Laurențiu Gobeajă la minister, în speranța că va reuși să deblocheze criza acută prin care trece șantierul. “La minister va merge o delegație formată din patru persoane, inclusiv cu mine. Sperăm ca discuțiile să aibă, de data aceasta, o finalitate care să ne liniștească. Precizez faptul că în funcție de rezultatul discuțiilor, vom lua o decizie în cadrul Consiliului Director privind organizarea unor acțiuni de protest“, a declarat pentru Ediția de Sud, liderul sindicatului, Laurențiu Gobeajă.

Această întâlnire este așteptată cu mare interes de către lucrătorii de la șantierul Damen Mangalia, precum și de către comunitatea locală, întrucât de rezultatul acesteia depinde soarta a celor 1.500 de angajați.

În cadrul Damen Shipyards Mangalia, tensiunile au atins cote alarmante în ultima perioadă, din cauza salariilor considerate mult prea mici și a perspectivei ca mai mulți angajați să fie trimiși în șomaj tehnic. Cu toate acestea, ceea ce îngrijorează în mod special este posibilitatea ca, în viitorul apropiat, șantierul să-și închidă parțial porțile, din lipsa unor comenzi ferme și substanțiale pe termen lung.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.