Liceul Tehnologic Ion Bănescu a fost alături de Banca Națională a României, care în parteneriat cu Ministerul Educației și Inspectoratele Școlare Județene, a desfășurat marți, 18 octombrie 2022, o lecție națională de educație financiară cu scopul creșterii nivelului de conștientizare a importanței educației financiare în rândul elevilor.

Au fost aduse în discuție istoria banilor și a băncilor, iar echipe de educație financiară au interacționat cu elevii claselor XE, XIIB și XA și cadrele didactice Barabaș Virginica, Șargu Rodica și Ștefan Marina.

Acest eveniment este parte a preocupărilor constante ale băncii centrale de a promova importanța educației financiare, susținute și prin programele și proiectele derulate la nivel național încă din 2009 și cuprinse în Strategia multianuală de acțiune în domeniul educației financiare a Băncii Naționale a României.

Au fost atinse subiecte de mare actualitate și interes din care elevii au aflat despre procedura de schimbare a unei bancnote deteriorate; indicele prețurilor de consum și cum ne afectează nivelul acestuia în viața de zi cu zi; informații referitoare la inflație.

(sursa: mangalianews.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.