În acest sfârșit de săptămână, Grădina Culturală Callatis din Mangalia se va transforma într-un punct de întâlnire pentru pasionații de cultură tătară și gastronomie tradițională. La ora 15:00, în data de 30 septembrie, va avea loc lansarea volumului cu numărul 5 din seria “Spiritualitate tătară”, un eveniment așteptat de comunitatea tătară și nu numai.

Volumul, intitulat “Bucătăria Tradițională Tătară”, este o incursiune în inima tradițiilor culinare ale acestui popor fascinant. Autorul, Ibram Nuredin, un filosof, sociolog și om de cultură renumit, aduce în fața cititorilor o moștenire bogată și aromată, adesea transmisă de la o generație la alta.

Evenimentul va fi onorat de prezența unor invitați speciali. Baritonii Iulian Bratu și Ionuț Neagu, de la Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski” din Constanța, vor încânta audiența cu interpretări muzicale impresionante. Olga Alexei, o interpretă de muzică tradițională rusă, va aduce o notă exotică în atmosfera evenimentului, iar formația de muzică tradițională tătară “Miras” va oferi un spectacol plin de ritmuri și tradiție.

Ibram Nuredin, omul din spatele cărții, este o figură venerată în comunitatea constănțeană, având o carieră lungă în învățământul universitar constănțean. Absolvent al Facultății de Filozofie a Universității din București, promoția 1966, el a fost directorul Colegiului Universitar “Kemal Ataturk” din cadrul Universității “Ovidius” Constanța timp de peste cinci decenii. Cu peste zece cărți de specialitate și cursuri universitare la activ, Ibram Nuredin a contribuit semnificativ la înțelegerea și promovarea culturii și spiritualității tătare în România.

Lansarea volumului “Bucătăria Tradițională Tătară” reprezintă nu doar o oportunitate de a explora gastronomia tradițională tătară, ci și de a descoperi bogăția culturală și spirituală a acestui popor într-un mod cu totul unic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.