Apărut la editura „CallasPrint”, cu o prefață semnată de către Emilia Dabu, „Sintezele de literatura română”, cartea dnei profesoare și, totodată, directoarea Liceului Teoretic „Callatis”, a constituit un eveniment mult așteptat, odată cu lansarea acesteia, la „Cercul Militar” din Mangalia, duminică, 19 martie 2017.
Prezentarea acestei remarcabile lucrări a fost făcută de către cunoscuți, scriitori dobrogeni, precum Emilia Dabu – președinta Clubului de Arte „Solteris”, Ovidiu Dunăreanu – președintele Filialei Constanța a „Uniunii Scriitorilor din România”, dna Liana Naum, directoarea ospitalierului „Cerc Militar”, Ana Ardeleanu – membră a Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, Emil-Corneliu Ninu – filolog, el însuși autor al mai multor volume.
Au luat cuvântul foști colegi de cancelarie și conducători de instituții școlare (dna directoare Barabaș), totodată, dar și membri ai familiei autoarei, precum Delia-Maria – fiică sau Ovidiu Mihalache, soț, care au vorbit despre armonia existentă, secret al unei activități creatoare, în ansamblu.
Succint, autoarea a subliniat emoția pe care o încearcă, cu ocazia lansării celei de-a patra scrieri.
Surpriza a constituit-o lecturarea din acest „îndrumar” (Ov. Dunăreanu) a unor fragmente de către foști și actuali componenți ai Teatrului „Magic”, condus, cu iscusință, de către dna Emilia Dabu. Vocile tinere ale copiilor și elevei Loredana Toader (aflată la cel de-al patrulea volum de versuri, în pregătire, au punctat, cu suavitatea și tonul lor cald, mesajele și aprecierile critice ale unor autori clasici, precum Mihai Eminescu, Lucian Blaga, Mihail Sadoveanu.
Programul artistic l-a constituit un recital deosebit, cuprinzând melodii de muzică ușoară, cu propriul acompaniament la chitară, excelent interpretate de către dna Corina-Iuliana Mihalache, unele mai vechi, din vremea studenției, nu numai în limba română (majoritatea), ci și în limbile ucraineană, rusă, bulgară și sârbă, încântând, la propriu, auditoriul, atât de pretențios, din domeniul educației și al artelor.
În încheiere, zeci de persoane au așteptat mult-râvnitul autograf, trofeu al unui asemenea moment de neuitat, pe care autoarea l-a dat, cu bucuria împlinirii sale, nu numai în domeniul educației, ca profesoară de Limba și Literatura Română, ci și în cel al criticii literare, nutrind speranța că acest al cincilea volum îi va ajuta mai mult pe elevii de liceu, în pregătirea de zi cu zi, dar și la examenele de bacalaureat sau în cele de admitere la facultățile de profil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.