Lansare de carte la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța: „Pictori evrei în Muzeul de Artă Constanța”, autor GETA DELEANU

0
653

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța, cu sediul pe str. Mircea cel Bătrân, nr. 104 A, organizează Joi, 23 septembrie 2021, ora 1700în Aula Bibliotecii, lansarea cărții inedite a doamnei GETA DELEANU: „Pictori evrei în Muzeul de Artă Constanța, editată sub egida Asociației Artiști Dobrogeni, în 2021, cu o prefață de Prof. univ. dr. Doctor Karol Friedmann și recomandată de Prof. univ. dr. Nicolae Rotund.

Carte de critică sau carte de istorie culturală? Eseu sau interviu? Album de peisaje dobrogene sau descrieri plastice ale unor tablouri celebre intrate în conștiința colectivă?

Cartea Getei Deleanu reunește toate aceste genuri într-un univers deosebit în care atât analiza plastică a tablourilor, cât și cercetarea profundă a vieții și creației artiștilor evrei alcătuiesc un întreg rotund, accesibil și de durată, în cadrul cercetărilor din domeniul criticii și istoriei de artă.

Viziunea sintetică și expresivă conferă acestui volum de format mic consistență și valoare.

Este vorba de primul volum dintr-o serie de volume dedicate artei și culturii tuturor minorităților din Dobrogea, spațiu de rezonanță multicultural.

Cartea va fi prezentată de prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici, directorul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța, și de asist. univ. dr. Protosinghel Maxim Vlad, urmată fiind de un dialog al autorului cu publicul și o sesiune de autografe.

Lansarea cărții face parte din seria de evenimente dedicate culturii dobrogene și promovează arta plastică cu ecou național a pictorilor evrei care s-au inspirat, alături de toți pictorii români, din ținutul însorit al Dobrogei și Balcicului, conferind valoare universală artei românești și subliniind profilul identitar și multicultural al acestei regiuni, precum și valorile care o edifică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.