[jwplayer config=”player” file=”http://www.mangalia.tv/video/20121110carte.flv”]Lansare de carte

3 COMENTARII

  1. Voiam sa aduc si eu un cuvant de apreciere la initiativa laudabila a doamnei Pescaru de a infiinta si dumneaei o asociatie de promovare a culturii in orasul nostru. (Avem nevoie de cat mai multa cultura). Din pacate acum dupa ce am ascultato, nu mai sunt la fel de incantat. Intre cantitatea si calitatea vorbirii exista oarece discrepantze regretabile. De exemplu a gratulat (repetat) pe acel rapsod popular si pe domnul Tudor Gheorghe cu apelativul ” maistru”. -Doamna draga: “Maistrul este cel de pe shantier, sau bucatar, cofetar, croitor, etc…, nu artist.
    Unui artist, mai ales de talia d-lui Tudor Gheorghe, i se spune “maestru” (maEstru) cu accentul pe “e”si nu maistru.”
    -In al doilea rand, probabil din dorinta de a iesi dumneaei in evidenta, a numit Mangalia drept un orasel de provincie in care cultura a lipsit pana acum si desi reprezentantul primariei i-a atras atentia ca nu e chiar asa, dumneaei a continuat pe acelasi ton. P-ai daca nici macar oamenii (asazisi) de cultura nu mai au acea mandrie pentru orashul lor, ce pretentie sa mai avem la omul de rand ? … Sau poate tocmai omul de rand e mai teritorial, mai patriot, etc…?!?

  2. @XXL: Apropo ( din fr.”a propos” 😉 : ”Din pacate, acum dupa ce am ascultato”, corect este ”ascultat-o” . ” P-ai daca nici macar oamenii (asazisi) de cultura nu mai au acea mandrie pentru orashul lor, ce pretentie sa mai avem la omul de rand ” Aici avem 3 in 1: 1.Cred ca te refereai la adverbul” PAI” atunci cand ai scris ”p-ai”; 2.” asazisi” nu exista . ASA-ZISI vrei sa zici:) 3. pretentie DE LA omul de rand- pretentie LA tron, la despagubiri etc. aici e cu oameni, interactiune;ceri de la 🙂 Si mai lasa naibii sh-urile si tz-urile, uite aici : 🙂 Oricum, ma bucur ca te pricepi la perechi paronimice gen” maestru/maistru”. P.S. : Era vorba de Gheorghe Zamfir, nu Tudor Gheorghe, se pare ca nu esti chiar asa de documentat in materie de maestri.:) P.P.S.: Daca ai fi ascultat, ai fi auzit ca domnul Gheorghe Zamfir a acceptat sa fie presedintele de onoare al asociatiei respective->> se pare ca nu e atat de deranjat de pronuntia doamnei Pescaru.:) P.P.P.S.: Comportamentul teritorial este specific lupilor, cainilor etc. omul se distinge de alte mamifere prin constiinta de sine, privire critica etc. Mandria slab argumentata nu este constructiva, iar patriotismul lipsit de masura provoaca reactii adverse. Doamna Pescaru are dreptate: Mangalia este un orasel de provinicie in care cultura ( sub forma de evenimente)a lipsit pana acum. Asta nu inseamna ca orasul nu are oameni creatori/iubitori de cultura.Problema este lipsa manifestarilor de acest gen.In Mangalia, nu exista teatru, nu exista cinema, concertele sunt semestriale, iar despre lansari de carte, conferinte si dezbateri nu are rost sa mai vorbim:)Expozitiile de pictura sunt mai dese, dar putini sunt oamenii care si cumpara .Doamna Pescaru propune o platforma pentru activitati culturale printr-un ONG care are ca prioritate promovarea tinerilor/ a debutantilor>,iar asta chiar nu s-a mai intamplat de mult in Mangalia si poate fi un lucru bun.Nu trebuie sa-ti placa de ea neaparat, mi se pare laudabila initiativa. Ca si incheiere: Vino cu o idee, propunere. Sincer, nu mi se pare ca faci un bine tarii/orasului tau, mandrindu-te pur si simplu:))

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.