Luni, 02 iulie a.c., ora 23.30, un echipaj de jandarmi aflat in patrulare în zona ,,La Stuf”, din Vama Veche,  a fost sesizat de o persoană cu privire la faptul că în urmă cu trei zile i-a fost furat telefonul mobil al fiicei sale, marca Samsung, de culoare roşie. A mai declarat că îi bănuieşte pe doi tineri pe care urma să îi angajeze şi că aceştia se află în zonă. În aproximativ 10 minute, jandarmii împreună cu persoana păgubită i-au identificat şi legitimat pe cei doi tineri. Au recunoscut că au sustras telefonul mobil, în data de 30 iunie, a.c., în jurul orei 21.00 şi că l-au vândut unei persoane. I-au descris semnalmentele şi zona în care se afla.

În jurul orelor 00.10, în zona hotelului Bazar, din localitate, tînărul a fost identificat, a recunoscut faptul că a cumpărat telefonul de la cei doi şi l-a predat echipajului de jandarmi. Ulterior, aparatul a fost predat pe bază de proces verbal persoanei păgubite, care l-a recunoscut ca fiind al fiicei sale.

Celor doi, Alexandru M., de 23 ani şi Bogdan G., de 20 ani, din Oneşti, Bacău, le-au fost întocmite actele premergătoare pentru fapta de furt calificat şi au fost conduşi la sediul Poliţiei Mangalia pentru continuarea cercetărilor.

Pentru siguranţa turiştilor şi în special pentru evitarea neplăcerilor pe timpul vacanţei petrecute pe litoralul Mării Negre, Jandarmeria Română sfătuieşte cetăţenii să nu aibă bunuri de valoare la vedere în camerele de hotel, pe plajă sau în autoturisme, să se asigure întotdeauna că au încuiat uşa şi au închis ferestrele camerei unde sunt cazaţi sau ale autoturismelor, şi să nu parcheze autoturismele în locuri ferite sau slab luminate. De asemenea dacă observă persoane cu comportament antisocial sau sunt abordaţi de persoane necunoscute cu scopuri obscure, cetăţenii sunt sfătuiţi să anunţe cel mai apropiat echipaj de ordine publică.

Pentru solicitări, cetăţenii pot apela non-stop numărul unic de urgenţe  112.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.