Primarul municipiului Mangalia, Radu Cristian, a semnat, recent, dispoziţia prin care, la nivelul oraşului, se constituie Consiliul Consultativ Cetăţenesc (CCC). Această structură a fost concepută pentru creşterea gradului de transparenţă în actul administrativ şi o mai bună cunoaştere a problemelor comunităţii. Consiliul Consultativ va fi reprezentat de diverse entităţi socio-profesionale de pe teritoriul administrativ al Mangaliei, având rol consultativ în procesul de luare a deciziilor la nivelul autorităţilor publice locale deliberative. Membrii CCC vor dezbate şi vor aviza proiectele de hotărâre care urmează a fi supuse spre adoptare în şedinţele ordinare ale Consilului Local. Activitatea CCC mai are drept scop identificarea problemelor cu care se confruntă cetăţenii oraşului şi stabilirea priorităţilor în rezolvarea acestora. Consiliul Consultativ va fi format din cel mult 19 membri, în funcţie de necesităţile de reprezentare, stabilite de autoritatea publică locală. În componenţa acestui organism se vor regăsi reprezentanţii cultelor religioase, ai sindicatelor, patronatelor, pensionari, minorităţi, asociaţii de proprietari şi diverse alte categorii socio-profesionale. Şedinţa de constituire este condusă de un reprezentant al autorităţii executive a administraţiei publice locale, care va prezenta prevederile regulamentului şi modul de funcţionare a CCC. Raporturile dintre Consiliul Consultativ şi autorităţile publice locale se stabilesc, în condiţiile Regulamentului de organizare, direct, dar şi prin intermediul Centrului de Informare Cetăţeni din cadrul Primăriei Mangalia. În cadrul CCC, hotărârile se iau prin vot deschis, în prezenţa majorităţii membrilor. Ei pot semnala probleme şi propuneri pentru rezolvarea acestora, din oficiu sau în baza unei tematici. Consiliul Consultativ Cetăţenesc a fost creat ca o structură de interes local fără personalitate juridică, ai căror membrii vor participa voluntar la dezbaterile privind problemele comunităţii.

Comunicat de presa: Primaria Mangalia

6 COMENTARII

  1. Primul va fi Maftei Florin proxenetul cu bordel de pe digul cu far din Mangalia. Mereu il vad cum trece pe dig si ma infioara ca de ani de zile nimeni nu face nimic. Om de baza pe langa echipa primariei, protejat inca sa-si desfasoare activitatea fara probleme legale. Sa nu uitam ca primarul nu a ezitat sa intre totusi cu buldozarul la Neptun in bazarul Prichindel. Aia nu faceau proxenetism si nici bordeluri pe dig nu aveau construite.

  2. De catre cine, si cum se vor alege cetatenii pt CONSILIUL CONSULTATIV ??? Se aleg singuri ?? Se depun candidaturi ?? Ar fi extrem de interesant de stiut.

  3. bine spui ruxandra! pacat ca primarul isi strica imaginea si bunele intentii protejand pe unii neica – nimeni , neaveniti , infractori , gainari…ca si exemplul tau de mai sus!
    Io una nu i recomand sa faca asta pt ca se va ingropa in imaginea acestor proxeneti batrani si a unor latrai care deja au inceput sa se stranga in jurul lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.