Primăria Mangalia are în derulare mai multe proiecte de amenajare a parcărilor de reședință, pe locul fostelor garaje. În prezent, se lucrează pe strada Pictor Tonitza, unde se realizează o parcare de aproximativ 50 de locuri și se reamenajează spațiul verde din zona blocurilor. O parcare asemănătoare, cu o capacitate de aproape 70 de locuri, este în curs de finalizare pe strada Rozelor, în zona blocurilor R5, R7 și R9, iar alte locuri de parcare de reședință se amenajează, în spatele blocului F2 din același cartier. Ambele parcări se fac din platforme betonate, turnate pe locul fostelor garaje. În perioada imediat următoare, vor începe lucrările de amenajare a parcării de pe locul fostei centrale termice nr. 11, precum și pe str. Oituz, în zona blocurilor OS. Tot în această perioadă, se lucrează la modernizarea străzii Ion Budai Deleanu din cartierul Dobrogea II, unde se amenajează peste 50 de locuri de parcare, între străzile George Bacovia și Octavian Goga. Recent, au fost finalizate procedurile legale de contractare a lucrărilor pentru construcția unor parcări de reședință pe str. M.I. Dobrogeanu și pe b-dul Callatis, tot pe locul fostelor garaje. „Lucrăm la amenajarea parcărilor de reședință, pe locul fostelor garaje, în toate cartierele orașului. Odată cu demolarea acelor construcții insalubre, focare de infecție pe domeniul public, străzile Mangaliei s-au mai aerisit și avem mai mult spațiu pentru parcări, parcuri și locuri de joacă. În total, vom crea peste 3500 locuri de parcare, pe locul celor 1700 garaje desființate”, a explicat primarul Radu Cristian. El a mai spus că locurile de parcare se vor da spre închiriere, pe bază de contract, doar după finalizarea lucrărilor de asfaltare sau betonare a parcărilor de reședință. Posesorii de autovehicule își pot parca mașinile pe locurile unde vor fi înființate parcări, fără a li se percepe vreo taxă.

1 COMENTARIU

  1. Si pe portului nr.3 langa certala termica cand aveti de gand? aici s’au demolat garajele acum 1 an de zile, de 2 luni sun la primarie si parcare politia locala ,primind acelasi raspuns de fiecare data.(am mai depus si actele necesare locului de parcare absolut degeaba)
    “Proiectul este in curs de desfasurare sunati-ne peste 2 sapt sa vedem in ce stadiul suntem” pentru ca in spatele blocului nu se poate “strada fiind asfaltata cu bani din fonduri europene si primaria nu are dreptul 5 ani sa incaseze pe locurile de parcare” nici macar sa traseze niste linii amarate de atata timp, bataie de joc cartier fiind demolat printre primele anul trecut in toamna si se pare ca va fi ultimul amenajat, daca primaria sau politia locala plateste intre 700 si 1100 ron pt un polish profesionist nu as mai comenta( din cauza tututor specimenelor care au luat permisul cu nici macar 4 clase) ce sa mai, vin alegerile, miroase a asfalt proaspat turnat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.