Proiectul este o initiativa educationala realizata in parteneriat cu Centrul regional de transfuzii sanguine din Constanta, cu primaria si spitalul municipal din Mangalia. Printr-un program educational complex de constientizare a populatiei de importanta donarii voluntare de sange, se informeaza corect participantii la actiune si se recruteaza  donatorii onorifici.

In vederea indeplinirii acestui scop, la Liceul Callatis, in 19 noiembrie 2013, in prezenta a peste 100 de elevi din clasele a XII- a si a XI –a si a cadrelor didactice, a fost invitata special dr. Dobrota Alina, directorul centrului constantean de transfuzii sanguine, expert al Ministerului sanatatii in  acest domeniu si reprezentant al Romaniei in Consiliul European in domeniul transfuzional, care a prezentat realitatea si importanta donarii in judetul nostru. Si in celelate licee se vor sustine  conferinte educative, urmate de raspunsuri la intrebarile puse de elevi, care vor fi sponsorizati sa-si afle grupa de sange, inaintea donarii voluntare.

In vederea cresterii numarului de donatori onorifici se vor sustine mese rotunde pe aceasta tema in unitatile militare si administrative. Marea majoritate a  donatorilor de sange in prezent este din santierul DMHI, donare realizata prin “colecta mobila”, deoarece nu exista un centru specializat pentru recoltarea sangelui, care sa functioneze zilnic. Prin  sustinerea  proiectului in mass-media, prin popularizarea actiunilor  educative, Clubul Rotary Mangalia sensibilizeaza opinia publica si constientizeaza populatia municipiului si din localitatile limitrofe de importanta donarii voluntare de sange.

Sa ne reamintim ca in, timpul verii, litoralul isi tripleaza populatia si traficul rutier, iar aglomeratia de pe sosele si lipsa de fluidizare a circulatiei duc uneori la accidente grave, soldate cu victime ce au nevoie de prim ajutor, inclusiv de sange. In acele situatii “Un strop de sange”  poate fi salvator pentru o viata aflata in impas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.