Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, a declarat, luni, într-o întâlnire cu preşedinţii Asociaţiilor de Proprietari, că în această iarnă toate centralele termice din oraş vor fi alimentate cu gaze, iar preţul gigacaloriei va rămâne neschimbat, respectiv 295 lei/gigacalorie. Totodată, edilul i-a asigurat pe reprezentanţii locatarilor că nu vor mai exista probleme cu furnizarea agentului termic, în sistemul centralizat. “Deocamdată au fost montate arzătoarele pe gaz la două centrale termice, iar până la începutul iernii întregul sistem centralizat va fi alimentat cu gaze naturale”, a subliniat primarul. Potrivit acestuia, începând cu anul viitor locuitorii Mangaliei vor resimţi şi o diminuare a preţului gigacaloriei. “Mai întâi trebuie să amortizăm investiţiile făcute în noul sistem de furnizare a agentului termic, dar pentru anul viitor situaţia se va schimba în bine, iar costurile vor începe să scadă”, a mai spus Cristian Radu. În cadrul discuţiei cu preşedinţii Asociaţiilor de Proprietari din Mangalia, s-a mai discutat despre contractele locatarilor cu RAJA, reducerea numărului de câini comunitari, reabilitarea spaţiilor verzi, amenajarea de parcări şi locuri de joacă pentru copii. “Sunt multe de făcut în oraş, dar am ales priorităţile, întrucât stăm încă destul de rău cu banii şi dacă nu strângeam cureaua, riscam să intrăm în faliment”, a precizat primarul. El a spus că reabilitarea termică a blocurilor ar putea începe în toamna anului viitor, în baza unui proiect unitar, la nivelul întregului oraş, cu o finanţare iniţială de aproximativ un milion de euro. “Va exista un grafic clar de reabilitare pentru fiecare bolc în parte. Anul acesta este posibil să se reabiliteze numai şase blocuri, unde se va face şi mansardare, fără costuri publice”, a completat primarul. Cei prezenţi au reclamat starea proastă a drumurilor, însă edilul a explicat că deocamdată se pot face doar lucrări de plombare, cu sprijinul Consiliului Judeţean. “Ca să asfaltăm toate străzile din oraş este nevoie de resurse financiare colosale, de care acum nu dispunem. În plus, trebuie refăcute inclusiv fundaţiile străzilor, din cauza lucrărilor de mântuială realizate în anii trecuţi”, a afirmat Cristian Radu. În perioada următoare, reprezentanţii Primăriei şi Asociaţiilor de Proprietari vor identifica, în cartierele oraşului, zonele unde se vor amenaja locuri de joacă şi parcări pentru posesorii de maşini, care însă nu deţin garaje.

 

9 septembrie 2013                                          Biroul de presă

7 COMENTARII

  1. Garajele ar trebui desfiintate care arata deplorabil. In locul lor s-ar putea amenaja parcari si ar incapea mai multe masini decit incap acum in acele garaje, s-a facut in Bucuresti demult treaba asta. Mai ales ca in unele garaje se practica multe alte activitati precum reparatii si service pt. masini, depozitarea borcanelor cu muraturi si gem, fabricarea tuicii, gratare si alte suete …

  2. Nu stii sa socotesti, vrei sa duci lumea cu minciuni. Care 295 cand a fost 475+ tva a ajuns la 576, esti mare escroc ce mari favoruri faci tu cu jegu de georgescu, parca vinde-ti pepeni la piata, vezi sa nu v-o luati in iarna asta.

  3. Nu vrei tu sa-ti aduci aminte ca in urma cu doar putin timp nu mai aveai nici macar gaze fiziologice dapai apa calda? Acum, te pomenesti ca vrei moca asa cum ai fost instruit si nu strica sa te mai vaiti pe ici pe colo doar -doar vei reusi sa te remarci. Toti platim taxe si impozite, lumina, apa, caldura…asta inseamna civilizatie, deci si costuri.In functie de bugetul local fiecare primarie stabileste cat si cum poate suporta cheltuielile, deci pe un buget care nu este nici macar preluat de la zero ci cu minusuri mari, trebuie sa intelegem cu totii ca mai avem de suportat inca putin daca vrem sa nu recadem in capcanele oportunismului, minciunilor si promiscuitatii care s-a vrut atata timp pt. noi, mangaliotii.Vino tu cu solutii daca esti asa bine intentionat dar cu nume si prenume ca de, esti nealcos si guraliv.Daca nu, ne jucam de-a baba oarba cat vrei si pe ce tema vrea neuronul matale.

  4. Dacă aţi deschide şi ochii minţii, nu doar pe ăia rimelaţii aţi vedea că este vorba de preţul plătit de populime, nu ăla de producţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.