Peste 150 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au fost zilnic la datorie în perioada 09 – 15 noiembrie a.c., acționând  în cooperare cu poliţiştii constănţeni,  pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională, dar şi pentru verificarea respectării măsurilor preventive dispuse de autorităţi în actualul context epidemiologic.

Totodată, în acest sfârşit de săptămână, jandarmii constănțeni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor preventive pe raza județului Constanța, în zone aglomerate, piețe și târguri agroalimentare,  gări și stații de transport în comun din zona de competență.

Pe timpul misiunilor executate în cursul săptămânii trecute, au fost aplicate 507 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 60.000 lei, cele mai multe pentru nerespectarea măsurilor dispuse de autorităţi în vederea prevenirii răspândirii virusului        SARS-Cov-2(488 sancţiuni contravenţionale dintre care 421 avertismente şi 67 amenzi în cuantum total de peste 55000 lei), dar şi pentru adresarea de injurii și amenințări cu acte de violență, tulburarea liniştii publice, consum de alcool în locuri publice.

Totodată, în cursul săptămânii trecute jandarmii au acţionat pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a meciurilor de fotbal C.S. Axiopolis Cernavodă – A.C.S. Mostiştea Ulmu F.C. Viitorul II – C.S.M. Înainte Modelu şi C.S. Gloria Albeşti – A.C.S. Mostiştea Ulmu .

Totodată, jandarmii constănţeni au avut în vedere şi asigurarea măsurilor de ordine publică la secţia de votare înfiinţată la Constanţa cu ocazia alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, fiind prezenţi şi în zona localităţii Ovidiu, unde s-a instituit măsura de carantină zonală.

Săptămâna trecută au mai fost executate 67 misiuni pentru punerea în aplicare a unor mandate de aducere emise de către instanţe sau parchete, 2 misiuni în sprijinul unor executori judecătoreşti şi 20 misiuni alături de lucrătorii Serviciului Regional Poliție Transporturi Constanța.

Jandarmii au fost angrenaţi zilnic şi în misiuni de pază şi protecţie instituţională la obiectivele din competenţă, fiind prezenţi şi la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa şi Biroul Electoral Judeţean Constanţa.

Recomandăm cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască de protecție, să respecte modul de organizare a evenimentelor, să evite locurile aglomerate și să nu se expună la riscuri, reamintind că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau prin sesizarea mai apropiat echipaj de jandarmerie, atunci când situaţia o impune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.