Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni, că din cauza numărului relativ mare de îmbolnăviri din ultima perioadă, starea de alertă va fi prelungită în această săptămână şi restricţiile care sunt în vigoare vor fi păstrate, iar circulaţia pe timp de noapte va fi restricţionată mai devreme, probabil începând de la ora 22:00.

Pe de altă parte însă, şeful statului a dat asigurări că autorităţile nu au în vedere un eventual “lockdown” pentru perioada sărbătorilor pascale.

Vreau să atrag atenţia totuşi că cifrele din ultima săptămână privind evoluţia pandemiei de COVID-19 sunt îngrijorătoare. Tendinţa de creştere este evidentă şi din toate părţile ni se spune că presiunea pe secţiile de Terapie Intensivă este tot mai mare. Dragii mei, haideţi să nu irosim ceea ce am câştigat până acum prin campania de vaccinare”, a declarat liderul de la Palatul Cotroceni.

Potrivit preşedintelui, starea de alertă va fi prelungită în această săptămân şi restricţiile care sunt în vigoare vor fi păstrate, iar circulaţia pe timp de noapte, care este restricţionată acum de la ora 23:00, va fi restricţionată mai devreme, probabil începând de la ora 22:00.

Şi, în final, un mesaj care cred că este important pentru mulţi: pot să vă spun foarte clar, dragi români, că nu avem în vedere un lockdown de Paşte”, a adăugat Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.