invitatieÎn perioada noiembrie 2015- iunie 2016, 60  elevi  de la  Liceul Teoretic “Callatis”  au participat la proiectul regional  ,,Invitaţie la sănătate”.

Proiectul de consiliere educaţională este implementat de Centrul Judeţean de Resurse și Asistenţă Educaţională Constanţa în parteneriat cu unităţi şcolare din  6 judeţe din ţară.

Scopul proiectului a constat în dezvoltarea comportamentelor prosociale la elevi, prin optimizarea relațiilor în grupul clasă şi prevenirea risurilor (consum de tutun, alcool, droguri,  începerea vieţii sexuale).

Proiectul  a fost  structurat pe trei module de consiliere şi 2 concursuri regionale:

Modulul  I de consiliere  – Aleg puterea şi libertatea pentru sănătate : tematica Prevenţie consum tutun, alcool, droguri şi tematica Educaţie sexuală, implementat la nivelul clasei VII A, 24 elevi.

Modulul II de consiliere– Înţelege diferenţa, respectă egalitatea, implementat la nivelul clasei III C, 15 elevi.

Concursul de dans ,,Invitaţie la sănătate”. Echipa de majorete a liceului  formată din 12 elevi a obţinut  la etapa regional Premiul I .

Concursul de arte vizuale  ,,În armonie cu mine şi cu ceilalţi”. Elevii participanţi au obţinut 3 Premii I.

În Liceul Teoretic Callatis,  modulele de consiliere au fost coordonate de profesor psiholog Carmen Faliboga în echipă cu profesorul pentru învăţământ primar Slagiana Praisu şi profesorul diriginte Sanda Elena Pădureanu . Pentru concursul de dans psihologul a colaborat cu profesorul de educaţie fizică Tudor Lakme şi eleva Iacob Ioana ; iar pentru concursul de arte vizuale cu doamnelor învăţătoare şi profesorii diriginţi din gimnaziu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.