Partidul Miscarea Populara – Organizatia Constanța, a depus azi prin presedintele Claudiu-Iorga Palaz, catre Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta, o solicitare prin care a cerut sa se precizeze care este motivul legal pentru care ASSCS Farul Constanta, echipa cu traditie in fotbalul romanesc si reprezentativa pentru Constanta, nu este sprijinita in vederea desfasurarii activitatii sportive pe stadionul Farul Constanta.

Consideram ca fiind data situatia complicata in care se afla ASSCS Farul, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta trebuie sa aiba motive legale intemeiate pentru a nu sprijini acest club.

ASSCS Farul Constanta este echipa infiintata in anul 2016 de catre suporteri, dupa falimentul FC Farul Constanta. In sezonul 2016-2017 echipa a promovat din Liga a IV-a in Liga a III-a. In sezonul 2017-2018, echipa a evoluat in Liga a III-a, la meciurile sale fiind prezenti peste 5000 de spectatori.

In turul campionatului, echipa a evoluat in orasul Techirghiol, stadionul Farul nefiind omologat si neindeplinind conditiile necesare. Pentru a putea evolua din nou in Constanta, suporterii au efectuat actiuni de ecologizare, toaletare si reparatii pentru ca arena sa indeplineasca conditii minime de omologare. Din luna aprilie 2018, aceasta a evoluat pe stadionul Farul, avand constant peste 3.000 de spectatori. La ultimul meci, din 26.03.2018, cel de promovare, au fost prezenti peste 6.000 de spectatori, ASSCS Farul Constanta promovand in Liga a II-a.

Meciul de sambata, 4 august 2018 orele 13:00, este televizat de Digi Sport 1 in direct.

Este inadmisibil ca interese obscure si jocuri politice sau economice sa umbreasca sau sa duca la distrugerea unei ramuri sportive cu traditie in Constanta, in speta ASSCS Farul Constanta. Din discutiile cu suporterii, „capcanele” facute de catre fostul presedinte executiv Pitu Adrian sunt realizate cu rea credinta si pentru a sustine interesele diversilor “combinatori” care incearca prin toate mijloacele sa blocheze activitatea sportiva, in speta jocul de fotbal al lui ASSCS Farul Constanta, in favoarea unor personaje care deja se vad stapane pe tot ceea ce inseamna FARUL pentru constanteni.

Demersul nostru de astazi si implicarea in aceasta problema este in vederea sustinerii acestui club cu traditie pentru constanteni, anume Farul Constanta. Este rusinos ca o astfel de echipa cu traditie sa fie nevoita sa joace pe la „straini”, cu toate ca au acasa un stadion ce poate fi omologat si care poate asigura activitatea sportiva a acestora. Ar trebui sa le fie rusine celor care implica interesele economice in sport. Partidul Miscarea Populara a sustinut si va sustine sportul constantean si nu va tolera astfel de jocuri meschine.

Sper ca doamna director a Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta sa treaca peste parerile personale si sa gandeasca obiectiv in vederea sustinerii acestei echipe de fotbal.

Interesele obscure vor distruge Farul Constanta! Opriti-le!

Președinte PMP Constanța,
Claudiu-Iorga Palaz

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.