In luna februarie 2013, Consiliul Local al comunei Alexandru Vlahuta din judetul Vaslui a adoptat o hotarare  prin care interzicea exploatarile prin fracturare. Statul a atacat in instanta hotararea prin institutia prefecturii pe motivul interesului national. Scuza prefectuarii a fost “bogatiile subsolului reprezinta interes national nu local”. Tribunalul Vaslui a dat castig de cauza consilierilor din comuna Alexandru Vlahuta. Unde se vrea se poate ! Pe teritoriul administrativ al municipiului Mangalia nu se efectueaza exploatari prin fracturare dar asteptam sa vedem ce se va face in zonele Limanu (2 Mai-Vama Veche) , Albesti, Negru Voda si restul zonelor unde au inceput actiunile.

7 COMENTARII

 1. Vorbesti fara sa citesti. Ultima propozitie iti spune ceva ? Doar localitatile care au teren in administrare unde se fractureaza pot face asta. Tu vrei sa interzici fracturarea cu hotarare la Mangalia pentru Vama Veche sau Limanu, ori Negru Voda si Albesti. Poate Pecineaga ? Doar un referendum national iti poate da voie sa interzici tu de aici ca si cettean nu consilier si nici primar. Poate vrei sa il intrebi pe cel de la Limanu de ce nu a facut asta, pe cel de la Albesti si Negru Voda. Uite cum ies interesele si cei platiti acum la iveala. La Albesti si Negru Voda nici nu s-au gandit la referendum cu toate ca stiau ca la ei o sa se faca fracturare. Voi aveti o problema sa strigati JOS ! Jos orice si orcine. Il dai jos pentru ceea ce este vinovat. Pentru gropi, caldura si altele.

 2. De acord cu tine, dar atunci de ce au mai venit Chevron si CJC sa faca informare la Mangalia, daca nu suntem vizati?! Ce interese au aici in zona de vor ca noi sa ii acceptam?

 3. EI au venit la Muncipiu , nu s-au dus la sate si comune .\\
  Normal ca cei mai inteligenti sunt la oras nu la tara.

 4. Tu ai vazut jigodiile pesediste cum dau tarcoale la noi in mangalia? – urmariti filmarea. mai crede cineva ca psd ul nu are nici un interes?
  Pentru primar e un subiect tabu gazele de sist..nici macar o singura parere publica nu a avut..nu vrea sa piarda nici voturi nu vrea nici sa si supere stapanii 🙂
  Pai ale cui mama naiba sunt toate domeniile de sute mii de hectare ce urmeaza a fi distruse? nu s ale primariilor, oraselor, comunelor si privatilor? exact – unde se vrea se poate unde nu …o sa ne manance canceru pr toti.
  Va fi Mamaia si Constanta….dupa care un fel de Fukushima dupa care Bulgaria litoral superb…greci…super..turcia super….Numai noi astia din zona suntem prostii prostilor cu tiganii, coruptii si psd istii nostrii care se vand pt un ciolan ros.

 5. La Liamnu , primarul a initiat deja un proces impotriva celor de la Prospectiuni, pentru incalcarea proprietatii fara acordul proprietarului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.