Nu ne-am dezmeticit bine si avem deja surprize mari. Energia electrica va fi facturata cu 10% mai mult incepand din prima zi a anului 2013. Ce nu stiau multi romani ca din 2012 oricum plateau “contribuţie pentru cogenerare” si certificatele verzi: intre 6 si 8% pentru consumatorii casnici, fara a fi consultati, romanii vor plati sprijinirea investitiilor in energii regenerabile, iar pana in 2020 suma totala trebuie sa ajunga la 10 miliarde de euro. Practic in 2012 am avut parte de o scumpire cu 8% si incepand cu 2013 o alta scumpire cu 10%. Totul se regaseste in factura de energie electrica langa taxa radio-tv care este incasata abuziv. Pentru ca romanii au indraznit sa se uite spre surse alternative de energie, baietii destepti din energie si politicienii cu buzunarul mare au gasit varinata pentru ca populatia sa plateasca energia verde, timp in care unii se vor imbogati preluand aceste investitii care au fost facute din buzunarul nostru.

Lista darilor marite nu s-a terminat. Taxele locale au crescut cu 16% la nivel national. Pentru cei care asteapta gazele ii anuntam ca pretul a crescut cu 10%. Accizele vor avea o crestere cu 5% ceea ce va declansa un lant de scumpiri la tot ceea ce inseamna vicii dar si la benzina, ulterior bombardand si industria alimentara cu scumpiri. Taxa auto suspendata revine de la 1 ianuarie, chiar si in urma demersurilor cetatenilor care au reusit sa demonstreze ca este abuziva, ilegala. Noul guvern ne sfideaza si ne demonstreaza ca ne poate pacali anuntand modificarea taxei sub o forma ce nu poate fi atacata la Curtea Europeana. Pe final va anuntam ca si RCA-ul poate fi marit cu 50%.

La multi Bani !

3 COMENTARII

 1. Nu stiu de ce, dar parca din ce in ce se adanceste ideia, ca marile sarbatori numai sunt un prilej de bucurie. Acum, incepem anul cu un val de scumpiri!.Cine stie ce ne mai asteapta? Parca spunea d.l PONTA, ca marirea unor taxe depinde de “istetimea” organelor locale. Acum sa-i vedem pe alesii nostri.

 2. Daaa, aveam sperante in mai bine odata cu venirea la guvernare a USL-ului. Asteptam mult promisele masuri de protectie sociala din partea premierului (Social-Democrat), dar se pare ca ne-am inselat si de data asta. Guvernarea PDL-ista trebuia inlaturata si ma bucur ca s-a realizat, dar trebuia inlaturat si Basescu si cercetati de urgenta toti cei ce au bagat mana in banul public, sau l-au cheltuit defectuos cu buna stiinta. Trebuiau recuperati macar o parte din banii furati sau deturnati de la buget. In schimb, ce face Ponta cu guvernul lui ? Nimic din toate astea, ba chiar mai rau; In loc sa indrepte legislatia modificata de Basescu si ai lui in interes propriu, semneaza cu acesta precum ca se angajeaza sa nu dea ordonante de guvern, nu schimba din functii pe PDL-istii corupti, ba chear iilasa sa intre din nou in parlament desi au perdut alegerile, iar pe altii precum Placinta, ia primit in propriul partid. Bataie de joc la adresa noastra.
  Cat despre taxe si impozite, normal ca le maresc si astia atata timp cat nu se ating de marii corupti (asa cum promiteau in campanie), iar bugetul este saracit. Oricum, in Romania (pentru ca asta ne intereseaza in special), respectarea legilor (chiar si asa proaste pe alocuri, cum sunt), este pentru “cei marunti”. Cei care “pot”, printre care Presedintele, Guvernele si unele institutii ale statului, incalca frecvent diferite legi. O sa dau doar un exemplu:
  -Dubla impozitare.
  Interzisa pe plan European, la noi se practica.
  De exemplu la energia electrica se plateste consumul (in Kwh), care ajunge la distribuitor si TVA, (care este o taxa si ajunge la stat). Tot la acel consum, statul mai percepe o taxa numita acciza. Pana aici nimic iesit din comun, desi sunt doua taxe pe acelasi consum, dar acum vine si abuzul: La acea acciza se percepe si TVA, separat. Deci, statul “taxeaza” o taxa de care beneficiaza statul, (in defavoarea noastra), dar de platit le platim noi pe amandoua, chiar trei:
  -TVA pe consum
  -Acciza
  -TVA pe acciza.
  O sa spuneti ca nu sunt foarte mari, dar ganditiva ca la toate produsele care sunt accizate platim lafel; 3 taxe… Ilegal, imoral !
  Tot asa si la pensionari;
  -Pensia nu reprezinta un venit, un castig actual, ci restituirea in rate lunare a unor bani retinuti de stat din salariul fiecarui angajat, salariu impozitat deja (de acelasi stat) la vremea respectiva. Deci, impozitarea pensiilor este ilegala, reprezentand dubla impozitare.
  Faptul ca exista pensii foarte mari, nu este o scuzaacceptabila. Se pot schimba criteriile de calcul ale pensiilor respective, dar nu dubla impozitare. Asta e abuz !
  si exemple mai sunt, dar nu e locul aici…
  Bafta si LA MULTI ANI ! (cu mai putine abuzuri si coruptie daca s-ar putea…)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.