In urma solicitarii deputatului PMP, Robert-Nicolae Turcescu, Guvernul a suplimentat bugetul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Constanța.

0
81

Deputatul PMP Constanța, Robert-Nicolae Turcescu, a sesizat în repetate rânduri, în cadrul interpelărilor și declarațiilor politice susținute la tribuna Parlamentului, problema subfinanțării Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean ”Sf. Apostol Andrei” – Constanța, al cărei buget aprobat în 2017 pentru Titlul II – cheltuieli materiale – era de 6.491 mii lei, ceea ce însemna 54,09% din bugetul solicitat (12.000 lei).

Subdimensionarea bugetară punea în pericol activitatea unităţii medicale şi crea disfuncţionalităţi majore, cu repercursiuni grave asupra calității actului medical și a stării de sănătate a pacienților.

În urma acestor interpelări și solicitări publice adresate ministrului Sănătății, Florian Bodog, Guvernul a decis să suplimenteze bugetul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Constanța.

Robert Turcescu: “Pe parcursul sesiunii parlamentare trecute am ridicat de nenumărate ori, atât în interpelări cât și în declarații politice de la tribuna Camerei Deputaților, subiectul subfinanțării Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” – Constanța.

Vă anunț cu bucurie că aceste eforturi nu au fost zadarnice: guvernul a decis să aloce la rectificarea bugetară sumele care aduc bugetul UPU-Constanța la valoarea execuției bugetare din anul 2016.

Nu e mult, dar nu e nici puțin, având în vedere că, inițial, bugetul acestei unități pe 2017 era doar la nivelul de 61% față de bugetul din 2016.

Mă voi lupta în continuare pentru a menține și pentru a spori sumele alocate unităților sanitar constănțene, dar nu voi înceta nici să cer, prin toate mijloacele pe care le am la dispoziție ca parlamentar, realizarea unui Spital Regional pe raza județului Constanța”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.