Teatrul de Stat Constanța va difuza astăzi, 20 noiembrie, de la ora 17:00, pe pagina sa de Facebook, spectacolul „98% Decizia corectă”, producție a Teatrului Tineretului Piatra-Neamț.

Spectacolul lansează o dezbatere pe o temă gravă și importantă în spațiul românesc – numărul extrem de mare al sarcinilor neplanificate în rândul minorelor, și are la bază un text selectat în cadrul unui concurs de dramaturgie. Este vorba despre un spectacol realizat în cadrul proiectului multianual #SafeSpotTT, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, proiect de teatru educațional, menit să genereze dezbateri în rândul publicului tânăr.

Prin difuzarea acestui spectacol, Teatrul de Stat Constanța își manifestă adeziunea față de mesajul artistic și etic, precum și solidaritatea cu teatrul din Piatra Neamț în fața atacurilor la care a fost supus, în mod cu totul nejustificat și regretabil.

Menționăm că 46 de directori de instituții de spectacole din toată țara au semnat o scrisoare deschisă prin care protestează față de imixtiunea politicului în Artă, în Cultură. Anexăm scrisoarea la acest comunicat.

Vă invităm să urmăriți spectacolul în această seară, pe pagina de Facebook a Teatrului de Stat Constanța: www.facebook.com/teatruldestatconstanta. La aceeași oră, mai multe teatre din țară difuzează spectacolul online, pe diverse canale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.