În memoria celui ce a fost Prof. Univ. Dr. Octavian Dumitru Unc, director medical al Clinicii Medical Analisys Constanta, plecat dintre noi prea devreme la ceruri, clinica oferă consultații gratuite pentru chirurgie generală, pentru diagnosticarea patologiilor sânului, ecografii și analize gratuite în fiecare sâmbătă până pe 5 decembrie 2020.

Invitația se adresează pacienților asigurați și neasigurați, cu sau fără bilet de trimitere.

Pentru programări, telefon 0241.550.650.

Clinica de Chirurgie MACTA a fost inaugurată în 9 noiembrie 2006 când, în conditii de pionerat absolut, organizatoric și functional, în Constanta, în cadrul societătii Medical Analysis SRL Constanța, profesorul Octavian Dumitru Unc a deschis calea unitătilor medicale cu profil chirurgical din aria dobrogeană, asumându-și riscurile și responsabilitatea practicării chirurgiei în sistem privat.

Pe data de 17 februarie 2007 se realiza prima interventie chirurgicală, timpul scurs de la inaugurarea clinicii la primul pacient fiind explicat prin faptul că atât echipa managerială a clinicii MACTA cât și structurile sanitare ce trebuiau să avizeze funcționarea instituției erau la primii pași pe acest teren. De atunci, s-au efectuat peste 5000 de operatii din toată gama sancțiunilor și a patologiei chirurgicale deși profilul și structurarea clinicii sunt pentru ”one day surgery”; solicitările pacientilor și echipa chirurgicală cu multiple valente terapeutice , au determinat și au permis adaptarea la tipul operatiilor, numărul acestora, organizarea programului de funcționare și nu în ultimul rând, satisfacerea tuturor pacienților.
Dacă cel mai ”tânăr” pacient operat în clinica MACTA a avut 2 săptămâni, decanii de vârstă ai ”familiei MACTA” au fost o doamnă de 92 de ani, operată pentru un neoplasm rectal și un domn de 96 de ani, operat pentru o hernie inghinală.
Am deschis această clinică dorind să realizăm un spatiu medical unde să ”importăm” asistența medicală chirurgicală din acele țări unde tehnic și comportamental există un avans față de ceea ce noi avem în spitalele de stat”, au declarau reprezentanții clinicii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.