În această perioadă, reprezentanții Primăriei Mangalia și cei ai societății locale de salubrizare distribuie, în gospodăriile populației, saci galbeni pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Acțiunea se desfășoară, mai întâi, în cartierul de case al orașului, iar odată cu sacul galben cetățenii primesc și flyere informative despre colectarea corectă și tipul de deșeuri reciclabile, care trebuie să ajungă în sac. Reprezentanții societății Polaris, care asigură salubrizarea în oraș și stațiuni, susțin că ridicarea sacului galben din gospodării se face o dată la două săptămâni, în aceeași zi în care se colectează și deșeurile menajere, însă cu mașini special destinate acestui scop. Ulterior, sacii se înlocuiesc cu alții noi, doar în gopspodăriile unde se respectă colectarea selectivă. Dacă sacul galben conține deșeuri menajere sau orice alte tipuri de deșeuri, în afara celor reciclabile, acesta va fi colectat de mașina pentru deșeuri menajare și nu va fi înlocuit de un alt sac galben.

 ”Am început distribuirea sacilor galbeni pentru a încuraja toți locuitorii Mangaliei să recicleze deșeurile. În mai multe zone din oraș, am montat eurocontainere de 1,1 mc, în modulele deja amplasate pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Pe parcursul săptămânii, toate modulele vor fi dotate cu aceste containere și vor deveni funcționale. La case, unde oamenii au propriile pubele, distribuim sacul galben pentru colectarea selectivă. Pe această cale, rog toți locuitorii orașului să înceapă colectarea și depozitarea selectivă a deșeurilor pentru un mediu înconjurător curat și nepoluat”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

Până acum, la Mangalia au fost amplasate 20 de platforme, în diferite zone ale orașului, iar până la sfârşitul anului, aceste sisteme moderne de colectare selectivă a deșeurilor vor fi pe toate străzile din municipiu.

1 COMENTARIU

  1. Vii acasa si te trezesti cu un biletel prin care esti instiintat de aceasta actiune si te trezesti si cu un sac de plastic .Foarte frumos !Scame nu puteau sa ne doneze !Nu de alta dar sa fie mentionat acolo la Domn Primar! HAIDETI SA ANALIZAM DIFERENTA DINTRE CEEA CE S-A FACUT PANA ACUMA IN ANII DE MANDAT AI LUI CRISTIAN SI ULTIMUL AN ASA GALOPANT PLIN DE BOMBE CU EFECT INTARZIAT !EU DIN 3 MISCARII DIZOLV ACEASTE ASA ZISE LUCRARI FACUTE DE EL! Nu spun ca nu sunt bune !Insa SUNT PROASTE!Am sa ma explic daca e cazul cu toate ca e de la PNL.PNL NU INSEAMNA NEEAPARAT BINE !POATE BINE PENTRU EI !CE AJUTA BUNUL CETATEAN SA II SE CHELTUIE BANII CU CARE CONTRIBUIE PE LUCRARI PROST FACUTE ?UNII VOR RAMANE CU LAUDA PENTRU LUCRARI FACUTE DE MANTUIALA ,NOI CU BANII DATI SI CU BUZA UMFLATA CA DE FIECARE DATA !ASA SI CU SACII ASTIA DE GUNOI !Nu a rasarit nici macar gandul unei flori de primavara cu acest gest !Preferam mai bine o instiintare mai ampla decat un sac de gunoi 9macar sa fiii fost un sul de saci de plastic la fiecare .Exemplu in afara primaria da 2 suluri de saci la fiecare familie (abonat firma de gunoi) in care omul in cel negru pune gunoiul nereciclabil si in celalalt gunoiul reciclabil (si anume hartia).plasticul si fierul separat in alte zile din saptamana !
    Deci ce nu avem noi sa facem ca ei ?Va spun eu BUNA VOINTA DIN PARTEA PRIMARIEI!
    Trebuie sa vina o firma de colorati sa faca asta asa din vointa de a castiga ceva moca stii ca aia sunt de ceva ani deja in zona asta !
    Haideti domn Primar care vei mai fii !Eu daca umblu o luna pe strazile Mangaliei o sa ma impiedic de ceea ce ai facut de mantuiala si o sa risc sa iti cer si socoteala si te crezi asa precum soacrata lipit de scaun .Eu te sfatui sa iti iei talpasita singur si sa ne lasi in pace SAU SA TE CONFORMEZI !NIMENI INCEPAND DIN MANDATUL ASTA CARE VA VINE NU VA STA LA PRIMARIE PREA MULT FARA SA FIE INTREBAT CONSTANT DE SANATATE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.