În acest weekend, după 12 ani, la Teatrul de Vară din Neptun a avut loc primul spectacol

0
113

În acest weekend, a fost redeschis Teatrul de Vară din Neptun, o clădire emblematică pentru sudul litoralului. După 12 ani de când niciun artist n-a mai făcut spectacol aici, duminică seara, Doru Octavian Dumitru a deschis seria evenimentelor.

Teatrul, cu o capacitate de 650 de locuri, fiind cel mai mare de acest fel din sudul litoralului, a fost reabilitat de către Primăria Mangalia, prin Directia Cultura si Sport.

”Azi aș vrea să povestesc despre oameni extraordinari, care, atunci când credeam că nu se mai poate, au reușit imposibilul și duminică seara am avut primul spectacol la Teatrul de Vară din Neptun. Și când zic oameni extraordinari, mă refer în primul rând la echipa Direcției Cultură și Sport Mangalia, care s‑a mobilizat exemplar, apoi la constructorii și electricienii care au înțeles că este o prioritate și și-au mutat echipele ca să poată repara în timp util tot ce s‑a furat, s‑a distrus și s‑a degradat în ultimii ani. Vă mulțumesc, oameni minunați!”, a transmis Lucian Nichita, director al Direcţiei de Cultură şi Sport din cadrul Primăriei Mangalia.

Teatrele de vară au fost în administrarea RADEF (Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor RomâniaFilm), apoi, după ce a intrat în insolvenţă, au trecut la consiliile locale. Dintr-o eroare materială, cele din sudul litoralului au ajuns la Consiliul Judeţean Constanţa.   După mai mulţi ani de procese, în urmă cu patru ani s-a reuşit întocmirea actelor de predare-primire şi trecerea lor în administrarea Primăriei Mangalia, care a început proiectele de reabilitare a acestora.

Pe lângă Teatrul de Vară din Neptun, turiştii din sudul litoralului pot alege şi Teatrul de Vară din Saturn. Aici, săptămânal, au avut loc cel puţin au fost trei spectacole. În stare bună se află şi cel din Jupiter, care a fost închiriat de RADEF, în urmă cu mulţi ani, unui operator privat. Din păcate, cel din Venus este aproape ruină şi primăria nu a găsit încă fonduri pentru reabilitarea lui. În schimb, o soartă mai bună o poate avea Grădina de Vară din Mangalia, Primăria depunând un proiect de atragere a banilor europeni, renovarea fiind estimată la valoarea de cinci milioane de euro. Contractul se află în faza de evaluare.

Sursa: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.