Astăzi, la Universitatea „Andrei Şaguna”, Î.P.S. Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a sfințit altarul pe care au fost așezate spre teodosie.papariînchinare Moaștele Sfântului Andrei Șaguna, Patronul Spiritual al  Universității. Studenţii, profesorii şi oaspeţii Universităţii se pot închina, până în data de 8 decembrie, la racla celui care şi-a dedicat viaţa luptei pentru propășirea românismului şi ortodoxiei, construind numeroase biserici şi şcoli.

În urmă cu trei ani, Moaştele Sfântului Mare Ierarh Andrei Şaguna au fost aduse din Mausoleul de la Răşinari, în Catedrala de la Sibiu, unde a avut loc canonizarea. În semn de recunoaştere a meritelor pe care Fundaţia şi Universitatea „Andrei Şaguna“ le-au avut în iniţierea sanctificării şi determinarea factorilor de decizie ca Mitropolitul Andrei Şaguna să fie trecut în rândul Sfinţilor Poporului Român, instituţia a primit în dar de la Î.P.S. Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Sfinte Moaşte ale Patronului Spiritual.

De atunci, în fiecare an, întemeind o nouă tradiție spirituală pentru studenţi şi pentru constănţeni, Sfintele Odoare sunt expuse spre închinare pe un altar, pentru a sărbători cum se cuvine Ziua Universităţii care este Ziua prăznuirii Sfântului Mare Ierarh Andrei Şaguna şi Ziua Sfântului Apostol Andrei, al cărui nume l-a purtat Mitropolitul Şaguna după intrarea în cinul monahal.

Credincioşii constănţeni se pot închina la altarul din holul Universităţii, acolo unde, primii care s-au închinat la moaştele ocrotitorului Universităţii lor au fost studenţii, aceștia primind şi binecuvântarea Arhiepiscopului Tomisului.

Alături de Sfintele Moaşte dăruite Universităţii, în custodia acesteia se află şi alte Sfinte Odoare care urmează să revină celor două biserici ce vor avea hramul Sfântului Andrei Şaguna, una la Tulcea şi alta la Constanţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.