Guvernul face cadouri din buzunarul populatiei

6
83

Premierul Romaniei acorda de Craciun un cadou nerambursabil catre Republica Moldova, in valoare de 20 milioane de euro, in contextul in care a crescut taxele la carburanti, “plangandu-se” ca nu sunt bani la buget. Banii sunt “daruiti” pentru invatamantul din Republica Moldova, timp in care in Romania scolile sunt o ruina, se inchid, analfabetismul este in floare.

La anu si la multi bani !

6 COMENTARII

 1. Adica cum spune-ti v-oi ca analfabetismul este i-n floare? Nu vede-ti ca noi stie s-a scriem romaneste?
  Lasand gluma deoparte situatia este tragicomica. Se construiesc biserici de milioane de euro dar scolile de la tara (acolo unde sunt) stau sa cada. Se acorda imprumuturi nerambursabile dar noi imprumutam bani de la FMI. Saracii oameni bogati!

 2. Ridicati Catedrala protilor hoti si xxx – 100 milioane Euro 🙂
  Era reportajul ala de la BBC daca nu ma insel, cum ca , in Romania s-au construit cam 1 biserica la 3 zile dupa ’90 . Cam si tot atatea scoli si spitale cred ca puteau fi renovate ! Dar aveti unde sa va rugati sa fie mai bine ! 🙂 Faceti biserici si oamenii mor in maternitati si spitale , sau in cel mai bun caz, doar se imbolvanesc sau mai pleaca acasa cu cate un virus/bacterie , cadou !
  Am ajuns de rasul lumii !

 3. Cetatene, ai o gandire deficitara, ca sa ma exprim elegant.
  De fapt, ori esti un diversionist cu punga plina si iubesti “sistemul” care ti-a inlesnit umplerea ei (mai ales pe cai nu tocmai ortodoxe),ori ai caracterul umil sau servil al sclavului care accepta fatalitatea fara a se impotrivi.
  Asemenea caractere nu numai ca nu ne fac cinste, dar fac mult rau (chiar si indirect) comunitatii.
  Daca “nu este prima data” (cum te exprimi) cand suntem furati, nu inseamna ca trebuie sa ne lasam furati si pe viitor. Spun “furati” pentru ca noi platim taxe si impozite pentru a beneficia noi de anumite servicii, iar Ponta da din banii nostri (care si asa nu ne ajung intrucat s-a furat si se fura din ei la greu) Basarabenilor, care nu contribuie cu nimic la bugetul nostru, iar cand a fost vorba de reunificare, ne-au renegat. Ponta face asta in interes propriu, pentru capital de imagine si electoral, nu pentru ca ar fi bun crestin, sau ceva…

 4. Ponta, tradatorul de neam si tara, cel ce ne-a castigat increderea la alegeri, in special, criticandu-l pe Basescu (pe buna dreptate) pentru masurile abuzive si hotararile luate in propriul interes si fara a se consulta cu nimeni, nu intarzie sa-si dea inca o data arama pe fata, procedand intocmai ca Basescu in timpul guvernarii Boc;
  P-ai cum isi permite el, premierul, sa dea bani din bugetul public catre alt stat, in conditiile in care tara noastra are datorii uriase catre FMI, taxele si impozitele marite de Boc-Basescu si criticate de Ponta in campanie, nu numai ca nu le-a micsorat cum a promis, dar unele au crescut, altele urmeaza sa creasca, (acciza) si au mai fost puse si unele taxe noi. Oare nu trebuia sa ne ceara si noua parerea ? Un referendum, ceva ?!
  Defapt cer prea mult de la un tradator; El e cel ce la referendumul de demitere a lui Basescu, in calitate de lider al principalului partid din USL si viitor prim ministru, a acceptat cvorumul pretins de Basescu, desi conform conventiei de la Geneva, nu era necesar, inlesnindu-i astfel ramanerea pe functie.
  Revenind la problema, nu as fi fost impotriva ajutorarii Republicii Moldova, daca situatia noastra era mai buna, sau daca dupa caderea comunismului, reveneau la “Patria mama”,problema era rezolvata, dar nu au vrut ei si atunci ce obligatie avem ?
  Ca nu s-au descurcat singuri, nu e vina noastra. Oricum avem judete sarace si dincoace de Prut, care SUNT responsabilitatea guvernului, intrucat statul a inchis fabricile, le-a vandut pe doi lei, dar cu spagi mari pentru ei, lasandu-i pe acei oameni fara locuri de munca. Si apoi Romanii din Romania platesc impozite si taxe chiar daca sunt saraci, care contribuie la formare acelui buget si deci e normal sa fie ei pe primul loc si la cheltuieli.

 5. Intr-o conferinta de presa, premierul, dupa ce a declarat ca va dona pentru infrastructura scolara din Republica Moldova 90 de milioane de lei si nu 80 cum gresit a calculat ministrul Voinea, (fiind vorba de echivalentul a 20 milioane de euro), a fost intrebat daca va face acelasi gest si pentru copiii din Romania, pentruca nici ei nu au carti, multe scoli stau sa cada, etc…
  Vizibil enervat, premierul a raspuns ca el a facut un apel la scolile din Romania, sa adune cartile de care nu mai au nevoie, DVD-uri cu povesti si sa le poata darui copiilor de peste Prut, sa invete si ei mai usor Limba Romana.
  Gestul ar fi fost laudabil daca ar fi fost doar atat, dar mai era vorba si despre cele 90 de milioane, despre care nu a vrut sa mai discute.
  Chiar si asa nu ar fi fost problema daca noi am fi dus-o mai bine, dar a avut grija Basescu (cel care le-a dat curent electric moca la moldoveni pe carca noastra) sa ne indatoreze la FMI pentru cateva zeci de ani, ne-a marit TVA-ul si alte taxe, iar Ponta a venit cu taxe noi si mai urmeaza si altele precum acciza, desi in campanie ne promitea scaderi si nu mariri de taxe.
  Si apoi nu inteleg de ce trebuie sa sustinem noi financiar pe unii care, desi Romani, cand a venit vorba de reunificare, nici n-au vrut sa auda, considerandu-se superiori, ba pana de curand spuneau ca ei vorbesc limba Moldoveneasca, nu Romana ?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.