Cand celui de-al treilea guvern distrugator postrevolutionar al Romaniei, condus de Victor Ponta, nu i-a mers poanta cu scumpirea curentului, gazelor naturale si a accizelor la carburanti, s-a trecut la planul de rezerva de strangere a banilor necesari pusculitei guvernului. Orice prost devenit prim-ministru sau ministru, care nu e in stare sa dezvolte motorul economiei prin crearea reala de locuri de munca bine platite, prin investitii in domenii vitale, el ce face ca sa aduca bani la buget? Mareste taxele si impozitele, ba mai mult, inventeaza altele de care nu a auzit nici vantul. Fireste, nu Vintul din puscarie. Daca nici cu asta nu se rezolva bine problema, se mai apeleaza la ceva. Ceva diabolic, evident. Sunt trimisi pe teren cateii financiari pe post de controlori care sa dea amenzi, in dreapta si in stanga, de zeci si zeci de mii de lei la comercianti. Asa s-a intamplat in ultima luna a anului 2013. O gasca de potarnichi, imbracati ca niste gigolo si cu aere de mari scule, persifland cu obraznicie comerciantii, s-au pus pe treaba controland chipurile actele firmelor.  Sosind codobaturile astea simandicoase pe la magazinele din Piata din centrul Mangaliei, unde frigul se domiciliaza lejer in oase, au inceput sa strambe din nas ca ei nu au timp de stat prea mult in acele temperaturi taioase. Si, in nici zece minute, au inceput cu amenzile: La unul 60 de milioane vechi, la altul 80 de milioane de lei si tot asa. Trai tata, nu jucarie. Nu conta pentru parazitii astia platiti de noi cu lefuri grase, ca respectivele sume ale amenzilor puteau fi salariile angajatilor pe 2-3 luni.

Dar ei sunt vigilenti. I-a trimis guvernul sa rada amenzi, asta au facut. Ca sa vezi cine praduia bugetul tarii:  micul comerciant. L-ati auzit vreodata pe Ponta sa declare ceva despre miliardele de euro ascunse si manevrate in economia subterana? Nici pomeneala, pentru ca acolo sta pregatita pusculita necesara finantarii campaniilor electorale. Si vin ca azi, maine, alegerile europarlamentare, nu? Incepe sarabanda promisiunilor mincinoase, a pomenilor electorale si a spectacolelor gratuite pentru poporul care trebuie si el distrat, veselit, si unde sa-si clateasca ochii ? Pe sub fustitele chilotareselor aduse pe scena pe post de cantarete guitatoare!

Si ca sa te distrezi atunci, tu bai romanule, trebuie sa te lasi jupuit de bani de pe acum. Ceaunele sunt pregatite, fasolea asteapta fiertura, carnatii vor sfaraii pe gratare, iar berea va curge precum Dunarea, in sublima zi electorala. Pentru atunci, pofta buna romanule si mat gros. Sa fii fericit ca mai existi.

6 COMENTARII

 1. bine ca nu au ajuns si pe la prietenii,finii,nasii,etc…al unor indivizi din militie sau primarie.buteliile se vand inca la 2 metri de dormitoarele unor apartamente,boschetarii beau in continuare pe terasa inexistenta a cine stie carui magazin mixt,etc…

 2. Da fratilor micii comercianti submineaza economia nationala – FAC FRAUDA. Cei mai mari hoti sunt in pietele din Mangalia – NU sunt producatori, sunt comerciantii cu cele mai mari preturi din tara.
  Afara cu comerciantii din piete. Sa facem loc adevaratilor producatori, si toti tarabagii sa se doteze cu CASA DE MARCAT pt a putea emite BON FISCAL. INCLUSIV FLORARII.
  Nu vreti AFARA…

 3. DA , de acord cu casele de marcat si bonul fiscal , cu o floare , cu o paine , indiferent ce se vinde fara bon fiscal se face evaziune .

 4. Da, samsarii, intermediarii, ei sunt principala problema, cei care iau marfa din depozite en-gros si o aduc in piata spre revanzare, bineinteles, marind pretul considerabil, sa aiba de unde plati vanzatoarele si sa faca si profit.
  Ar mai fi o problema: In piata centrala, cea chipurile modernizata, desi s-au facut acele mese, tarabe fixe, pur si simplu nu ai pe unde trece in unele zile. Se umplu culuarele de trecere cu lazi cu marfa. Asta arata inca o data, caracterul “ambulant” al pseudo-comerciantilor.

  Ce are de zis primaria ???

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.