Guvernul a adoptat, în ședința de vineri seara, strategia de vaccinare anti-COVID-19. Aceasta va fi gratuită și voluntară, a anunțat Ionel Dancă, șeful cancelariei prim-ministrului.

Este un act normativ care pregătește această campanie de vaccinare, extrem de importantă, singura soluție pentru a pune capăt acestei pandemii și sperăm ca vaccinul să fie pus la dispoziție cât mai curând. Potrivit acestei strategii de vaccinare adoptate de Guvern, au fost stabilite grupurile prioritare. Principalelele categorii de personal care vor fi vaccinate împotriva SARS-Cov-2 sunt următoarele: personalul din domeniul sănătății, din centrele rezidențiale și medico-sociale, populația cu risc ridicat de evoluție severă în cazul infecțiilor cu SARS-Cov-2 și personalul din alte domenii cheie, esențiale pentru buna funcționare a societății”, a declarat, sâmbătă dimineața, Ionel Dancă.

Potrivit lui Dancă, aceste grupări prioritare sunt cele care trebuie vaccinate în prima etapă, urmând ca odată epuizată această etapă, vaccinarea să fie disponibilă pentru toată populația în vederea asigurării imunizării colective.

„Estimarea este că, în prezent, 70% din populație ar putea fi implicată în această campanie de vaccinare, o campanie gratuită și voluntară. Succesul depinde de voința populației, de conformarea cetățenilor la această campanie”, a mai spus Dancă.

El a precizat că Guvernul face apel pentru evitarea politizării acestui subiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.