Firmele care sapa pentru a monta conductele de gaz avanseaza zilnic. Dupa ce aproape au terminat cartierul colonisti, au intrat si in oras, lucru vizibil dupa santurile lasate in mai multe zone ale orasului. Ramane sa vedem cum se va distruge pavajul pus in administratia Tusac inaintea conductelor tocmai pentru a se lasa loc de o noua plata inutila pentru firmele de casa. Revenind la conductele de gaz, ne gandim ca daca tot ce se lucreaza in Mangalia este mai mereu de proasta calitate, cum s-au dovedit asfaltarea si  reabilitarea termica a blocurilor, ce vom face cand se vor racorda cetatenii la conductele de gaz ? Asteptam sa vedem calitatea ? In Resita acum doua zile un intreg bloc a fost zguduit serios de explozia conductelor de gaz. Ne uitam ca in Mangalia nu sint in stare firmele de specialitate sa peticeasca serios o conducta de apa, la gaz la ce sa ne mai asteptam ? Vor veni multi sa ne vorbeasca de sistemele de siguranta, detectoare de gaz, robineti care se inchid automat, dar o sa le aducem aminte ca ai nostri constuctori sint obisnuiti sa umble si la calitatea acestor sisteme de siguranta. Concluzia e simpla, daca asteptam la o teava de apa uneori si o saptamana sa vina cineva sa o repare, la gaz nu putem astepta nici macar cateva zeci de minute. Vom avea o echipa de interventii competenta sa rezolve rapid avariile ?  Daca totusi va riscati, sa ne amintim ca tocmai ce s-a scumpit cu peste 15 % gazul si se anunta noi scumpiri pana la 25% inaintea sezonului rece. Partea interesanta este ca nici pana la aceasta ora nu am fost anuntati cat costa racordarea. Nu poti aduce un serviciu de utilitate publica si sa speri ca cetatenii in fata faptului implinit vor plati oricat si in orice conditii. Cu banii pe loc sau in rate trebuia sa stim din timp pretul estimativ chiar si cu o marja de eroare, pentru racordarea la acest sistem. In conditii ideale in orase mari, pretul sare de 1500 lei de racordare.  Ceva pute deja si nu este gazul.

 

7 COMENTARII

  1. aveti idee cand asfalteaza santurile lasate in urma . mi-am rupt masina in ele. mergeti in Colonisti sa vedeti cum arata. Daca mergi noaptea nici nu le vezi.

  2. Gropile vor fi asfaltate dupa efectuarea probelor de presiune,adica pe la anul.Poate reusesc sa niveleze santurile la nivelul asfaltului macar!Alo,administratia locala,se aude si la voi!?

  3. si cum efectueaza probele de presiune. baga gaz si unde se umfla basica refac sudurile?

    Ar trebui sa asfalteze macar santurile pe drumul spre Albesti. Sunt un dezastru.

  4. tuPac;la cat se ridica comisionul tau?nu ca as vrea sa stiu dar poate sunt unii curiosi din fire.bine ca reusise moldoveanul ala de iorgus sa asfalteze toata mangalia ca a-ti spart-o voireparatiile nu intra in atributiile voastre,voi doar rupeti tot.multam frumos.astept nerabdator sa sara primul bloc in aer(al meu nu ca stau cu bosorogi saraci)

  5. in pana mea cu gazul vostru ca ati distrus toate strazile si stradutele existente in mangalia avanseaza zilnic cu lucrari de mantuiala fara proba de presiune fara control metrologic , munca romaneasca cand o sa fie scurgeri de gaze sau doamne fereste sare vrunu in aer o sa spargeti din nou sa vedeti unde neti carpit imbinarile vai de capul nostru ….

  6. Pret din cate am auzit se ridica la 8000 ron racordul cu totul… plus trebuie sa platesc gazul consumat si un abonament si m-ar mai costa sa imi pun centrala proprie in casa adica bomba, inca 10.000 ron cu totul, un total de 18.000 ron :D, dar sa platesc si giga kaloria vreo 600 ron de la centrale si nici caldura nu este ok si tre sa mai ducem inca o iarna la fel.. fara caldura, problema eu cand imi scot investitia asta daca dau 70 ron pe butelie pe 2 luni, cred ca la preturile astea parca a fi avut un salariu de 1000 euro luna,

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.