[jwplayer config=”player” file=”http://www.mangalia.tv/video/20131008sist.mp4″]

16 COMENTARII

 1. Zilele trecute prin stramtoarea Bosfor a trecut o platforma marina cu destinatia Neptun/RO pentru extragerea gazelor de sist.
  Baietii sunt pusi pe treaba – tre sa ne asteptam si la cutremere?

 2. Unde dracu ai vazut ca spune de gaze de sist in Marea Neagra? Pe film iti arata panza freatica. Ce va mai place sa vorbiti aiurea.

 3. Asa este domnule Cavalis ! Daca stii ceva, nu stii bine si ar fi bine sa te informezi inainte de a dezinforma. Expluatarile din Marea Neagra sunt pentru gaze naturale si nu au nimic de a face cu gazele de shist. Acele gaze naturale sunt deja sub forma de pungi sub nivelul marii si se extrag prin forare clsica si captarea lor, fara folosirea substantelor chimice ca in cazul gazelor de shist.

 4. Gazele de sist revin in atentia PE in schimb americanii au instalat deja sonde de extractie in tara , au inceput instalarea de dispozitive de explorare la Costinesti . Ce se intampla daca se constata ca mai mult dauneaza , ca mai mult pierdem decat castigam ? Americanii nu cer , vin – instaleaza si iau cu acordul cozilor de topor care ne guverneaza ! Vom cumpara gazul nostru la acelas’ pret ca cel rusesc daca nu cumva mai scump ca-i de la americani , nu ? Ei cu gazul si comisionul iar noi cu apa si pamantul otravit .

 5. exista in aceasta zona -Costinesti,Mangalia,Limanu-vrun ONG care pote sa se lupte cu guvernantii? care poate sa scoata oamenii in strada? voi cei de la Mangalia TV puteti sa dati date ,unde oameni pot apela,ca nimeni nu stie nimic.Oamenii vor sa iasa in strada dar nu este nimIc organizat,iar cind spuneti ca sa organizat stiti doar voi,ca nu faceti nimic ca sa se stie-nici un afis , nici un fluturas.Si atunci intreb eu cum sa iasa oamenii in strada?ca sa lupte ptr.ei si copii lor?Iar comentarii ca cel a lui”american says”nu face decat sa ne fie rusine.

 6. Ar trebui sa va fie rusine sa scrieti asa ceva, domnule sau doamna. De mai bine de 1 an de zile va bombardam cu mesaje, pliante, clipuri , autocolante pe masini. Acum veniti cu o un tupeu nesimtit sa acuzati ca nu facem nimic? Am anuntat in duminica de 22 septembrie cu 1000 de ziare prin toata Mangalia la “o iesire pasnica” in piata, in paralel pe site si prin alte mijloace. Asociatia Drepturi Civile a facut primul demers la Parlamentul European, cei care asteptau reactia populatiei din zona. Adica zero reactie. Au avut zeci de interviuri pe posturile TV nationale si emisiuni pe acesta tema. Noi, Mangalia TV, asociatia Mangalia Media am sustinut zi de zi o campanie continua de informare si am anuntat primii sosirea Prospectiuni S.A. in zona. Repet, sa va fie rusine pentru ce este scris mai sus, domnule sau doamna.

 7. Oameni buni , nu va mai certati , doar ridicarea intregii Dobrogi mai poate intarzia exploatarea gazului . Nu cunosc motivul dar acordul de prospectare si exploatare a fost dat si semnat de toate institutiile competente : guvern – presedentie . Motivul , il banui dar nu am dovezi asa ca …. stiu doar ca o sa plangem la mormant strain , iertati-mi expresia . In Bacau s-au facut referendumuri care au fost anulate de Prefectura . Intradevar , Romania nu are nevoie de gaze de sist , avem in Marea Neagra destul ptr. nevoile tarii , acesta exploatat de firma Chevron este ptr. profitul americanilor . Toate firmele puternice din Romania sunt straine iar profiturile se scurg catre tarile MAMA de aceea Romania nu prospera , noi suntem si vom fi doar o tara consumatoare si o piata de desfacere si nu in ultimul rand groapa de gunoi a Europei .

 8. Tehnologii inovative pentru arderea ecologică şi eficientă a biomasei – aplicaţii în dezvoltarea durabilă a comunităţilor rurale şi urbane

  SC ECOHORNET SRL va propune o nouă abordare în dezvoltarea durabilă a zonelor rurale şi urbane prin conversia biomasei: gunoaie, resturi şi deşeuri vegetale, agricole, forestiere, silvice, agrozootehnice, selecţie de deşeuri menajere, plante energetice, tocatură lemnoasă, în special a lemnului degradat şi uscat din pădurile şi terenurile necultivate, chiar şi pe cele cu un continuţ mare de siliciu, rumeguş de lemn sau în amestec etc., compactată şi granulată sub formă de peleţi, granule curate, fără miros, nontoxice, nealterabile, în cea mai ieftină şi curată energie termică şi electrică, utilizând echipamente de foarte înaltă performanţă, licenţiate sub marca ecoHORNET, fabricate în România de S.C. Ecohornet S.R.L.
  Aceste gunoaie, resturi şi deşeuri care, astăzi, zac peste tot şi sufocă prin poluare mediul înconjurător, constituie un combustibil ideal pentru echipamentele ecoHORNET care functioneaza permanent cu temperaturi de peste 1250°C, includ automatizarea totală a procesului şi sunt concepute pentru a opera cu un nivel foarte mic al emisiilor.
  – Centrale termice pe peleţi, puteri de la 20 la 350 kw;(1 MW) acoperă în totalitate necesarul de căldura şi apa caldă pentru sectorul civil şi industrial. Acestea, pot fi utilizate la: blocurile de locuinţe, locuinţele individuale, birouri, şcoli, spitale, hoteluri, clădiri administrative, hale, sere, crescătorii de păsări şi purcei, săli de sport, piscine, terenuri de fotbal, sau în orice fel de incintă care impune asigurarea unui regim termic adecvat şi folosirea apei calde.
  – Arzătoare cu peleţi tip injector, puteri de la 20 la 500 kw, înlocuiesc injectoarele pe gaz, motorină, ulei, păcura, CLU, GPL etc. care sunt utilizate astăzi la: centrale termice, generatoare de aer cald, generatoare de abur, cuptoare de pâine, uscatoare de cereale, producţia de energie electrică prin aplicarea la cazane de abur cu turbine, motoare Stirling,etc.
  – Arzătoare cu peleţi pentru tuburi radiante, puteri de la 20 la 60 kw, sunt utilizate pentru încălzirea spaţiilor înalte: hale industriale, biserici, săli de sport, centre expoziţionale, hangare, etc. cu un randament de circa 99% obţinut prin încălzirea simultană de la acelaşi arzător, prin radiaţie, cu aer cald şi a apei calde de consum.
  Este o premieră absolută şi se datorează performanţelor de ardere a tehnologiei ecoHORNET cu un nivel scăzut de emisii de particule(7,4mg/Nmc) şi a arderii uscate şi curate, fără fum în gazele de ardere.
  Costul gigacaloriei obtinuta cu tehnologia ecoHORNET este cuprinsa intre 60-120 lei:
  – de 1-2 ori mai mic decat cel obtinut cu GAZ NATURAL , raportat la preturi din 2013;
  – de 3-4 ori mai mic decat cel obtinut de sistemele centralizate, CET-uri;
  – de 2-3 ori mai mic decat cel obtinut cu PROPAN, GPL si CLU;
  – de 4-5 ori mai mic decat cel obtinut cu curent ELECTRIC si MOTORINA.

  CERTIFICARILE echipamentelor ecoHORNET

  S.C. ECOHORNET SRL produce sistemele de incalzire pe peleti marca ecoHORNET, avand implementat sistemul de management al calitatii conform standardului ISO 9001:2000, implementare certificata de SRAC-CERT, partener IQ NET – THE INTERNATIONAL CERTIFICATION NETWORK.
  Dovada incontestabila a performantelor tehnice ale acestui sistem unicat o constituie certificarea lor de catre Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti – Facultatea de Inginerie a Instalatiilor si de S.C. INSTALTENERG CERT S.R.L. Bucuresti (laborator cu acreditare europeana, RENAR).
  Centralele termice ecoHORNET au fost incadrate in urma testelor in clasa 3, clasa care indica o eficienta maxima, cu emisii minime si deplina siguranta in exploatare.
  Siguranta in exploatare din punct de vedere electric este certificata ICPE ( Laboratorul de incercari pentru certificarea produselor electrice).
  Certificarea CE nr. 049 B1-584/EC/2012, acordata, de catre ISCIR-CERT atesta definitiv calitateta produselor ecoHORNET si creeaza posibilitatea desfacerii fara restrictii si pe piata europeana a acestora.

  Sistemele de încălzire ecoHORNET realizează arderea completă a peleţilor, în urma arderii neexistând fum în gazele arse, sau depuneri de creozot (gudron), utilizatorul devenind un participant activ al diminuării efectului de seră şi al încălzirii globale a planetei. Prin utilizarea tehnologiei de ardere ecoHORNET, BIOMASA a devenit o sursă de energie: eficientă şi inepuizabilă, economica şi independentă, ecologică şi inteligentă, permite elaborarea şi aplicarea de strategii de independenţă enargetică a comunităţilor, crearea de locuri de muncă, reducerea poluării în ritm accelerat, reducerea până la eliminare a utilizării combustiblilor fosili şi scuteşte de griji generaţiile viitoare, când va fi foarte important cât poluam şi va fi foarte costisitor să poluăm.

  Autor Inventator Iuliean HORNEŢ
  S.C. Ecohornet S.R.L. Romania

 9. pentru mangalia.tv ati sters doua comentarii puse de mine.acele comentarii au avut un scop.daca nu ati inteles scopul imi pare rau de voi.dar daca ati inteles scopul comentarilor si tot le-ati sters ma face sa ma inteb de ce parte a baricadei suntei.

 10. @ americanu american Am sters toate panaramele tale de comentarii. A te da drept american si ne insulta pe toti nu inseamna subtlitate. E prostie. Trezirea ! Scrie ceva productiv.

 11. Nu mai mintiti ptr.22 sept eu,mangalioata get beget nu am vazut nici un ziar,nu a trecut nici o masina sa strige prin megafoane ,ca,la votari,vanzari de haine piele,ptr. a protesta contra gazelor de sist.despicati capetele proaste la moldovenii din DMHI pe care ii doare in c… de Mngalia si sunt prosti dunare.colonisti, toti au votat ptr. gaze de sist ,ca,au crezut ca e vorba de gaze si nu vroiau.VA SPUN SINCER,NU CRED CA CEI DE AICI SE VOR REVOLTA.SUNT PREA LASI SI PROSTI,SAU AU INTERESE PE DIRECTIA ACEASTA.TOTI NU VOR DECAT BANI NEMUNCITI.

 12. MANGALIA AFARA DIN CASA HAI PE CENTRU PE PLATFORMA,IN FATA PRIMARIEI,CEI CU GAZELE DE SIST SUNT DEJA CAZATI LA VENUS.IESITI APARATI-VA ORASUL,APA,COPACII,SANATATEA LA COPII,VIATA.VOR INCEPE CUTREMURELE PUTERNICE,SE VA INFILTRA MIZERIE IN APA POTABILA,NU VETI PUTEA SPALA RUFE.ADIO SANATATE,ADIO FRUCTE IN GRADINI.CAUTATI EXEMPLE IN AMERICA,DEACEEA AU VENIT LA NOI,SA FACA EXPERIMENTE PE ROMANI.PROTESTATI APARATI-VA DREPTUL LA VIATA LA SANATATE,RAUL FACUT DE FORARI ESTE IREVERSIBIL.ROMANIA TOATA E ALATURI DE NOI CA,LA PLO[PENI.

 13. HAI SA NE UNIM MANA IN MANA SANTEM URMASII DACILOR,CARE NU AU DAT IN SPATE.HAI SA NE APARAM VIATA SI VIITORUL,HAIDETI SA LUPTAM IMPOTRIVA GAZELOR DE SIST.PRIMARIA MANGALIA SA ANUNTE PRIN MASINI CU PORTAVOCE PE TOATE STRADUTELE CE REPERCURSIUNI AU EXTRACTIILE GAZELOR DE SIST.TARA ESTE CU NOI,MANGALIA IESI DIN CASA,SANT DEJA CU UTILAJE LA ARSA LOCUIESC LA VENUS .MANGALIA UITA-TE LA STIRI,LA PLOPENI.FA CEVA NU DORMI DE LA 20H SEARA,LUPTA,PTR. DREPTUL TAU LA VIATA,SANATATE SI MUNCA.

 14. @ Mariana sau @ Lazar @Cristina si toate pseudonimele pe care le folosesti! Nu am trecut cu masina cu megafoane sa-ti strigam sub geam ca la oi. Ziare am dat, inca mai sunt exemplare prin oras la restaurante, iar mincinoasa/mincinos esti tu. Cei ca tine stau in casa si carcotesc mereu. Asta este problema ta? Sa-ti urlu sub geam cu un megafon pentru a te urni de pe canapea?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.