Un singur nume a fost pe buzele tuturor, la a III-a etapă a Campionatului Național de Viteză in Coastă – Emil Ghinea! Pilotul originar din orașul portuar Mangalia a dominat de la un capăt la celălalt etapa desfășurată pe tradiționalul traseu din Valea Domanului, ca, la final, să-și adjudece o nouă victorie în Cupa Reșița.

Avand ca scop principal memorarea traseului si invatarea acestuia, cele trei manse de recunoastere de sambata s-au dovedit specialitatea lui Emil, care a oprit cronometrul la 02:09,028 pentru cel mai bun timp dintre cele 3 urcari, evident toate castigate de acesta. Au urmat apoi doua manse de antrenament, Ghinea aliniindu-se doar la startul primei urcari, pe care a si castigat-o cu un timp de 2:08,416 stabilind astfel si cel mai rapid timp al zilei. La finalul zilei de antrenamente, pilotul mangaliot a fost urmat de Octavian Ciovica si resiteanul George Schiopulescu.

Vicecampionul categoriei II din sezonul precedent de viteza in coasta avea sa-si mentina ritmul din prima zi si pentru cea decisiva – de duminica. Prima parte a zilei a fost dedicata altor doua manse de recunoastere, unde intaietatea i-a apartinut de fiecare data aceluiasi Emil Ghinea, acesta coborand chiar la un timp de 2:08,231. Ajuns in prima mansa de concurs, mangaliotul a apasat pedala de acceleratie putin prea hotarat in virajul de dupa tunel, incercand o abordare cu franari tarzii. Cu toate acestea, victoria mansei i-a apartinut in totalitate, Emil reusind un timp de 2:07,980 – ceea ce, in final, avea sa-i aduca titulatura de King of the Hill (cel mai bun timp al etapei), pentru al doilea an consecutiv.

”Daca miercuri seara pe data de 5 iulie declaram abandonul, iată că lucrurile s-au așezat și am obținut o victorie nu pot spune ușoară, cu destul de multe probleme tehnice care poate au fost ignorate antetior datorită atenției ce ne-a fost smulsă de electronica motorului.

Am stiut cumva că dacă ajung aici la Reșița nu am cum să pierd, de aceea după mica gafă de pe prima manșă am ales să inmoi un pic ritmul, neatingându-mi practic target-ul.

O etapă frumoasă, terminată in flăcări, o vreme bună dar, inflăcărată și ea mi-a adus victoria din acest week-end.

Mulțumesc partenerilor pentru susținere!”, a transmis Emil.

Citiți articolul integral pe fanrally.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.