Fotbalul in Mangalia demult nu mai reprezinta un interes public. Anul trecut fotbalistii au avut o adunare la casa de Cultura si au reusit sa ne tulbure cu modalitatea in care doresc sa stranga fonduri pentru sportul cu basica rotunda. S-a adus in discutie o strangere de fonduri fortata de la agentii economici din zona, pentru ca asa ar face si un primar de la o comuna din tara. Uite asa fotbalistii din Mangalia ne-au pus in rand cu o comuna, apoi vor fonduri la nivel de municipiu. Poate nici fotbalistii nu ar fi de vina pe cat sunt cei care le-au gestionat fondurile de-a lungul anilor, caci fonduri au fost. Chiar daca fondurile nu au fost pe masura visului oricarui fotbalist care aspira la masina de lux, vila si bani pentru aruncat la lautari, ei ar fi trebuit sa aduca totusi un mimin de performanta care sa cantareasca la negocieri. Asta le-a spus si primarul actual. Va plati pentru performanta. Le-a dat si un termen in care sa vada o miscare cat de mica.

Nici iubitorii de fotbal nu vad cu ochi buni ce s-a intamplat in aceasta zona. Daca intrebi pe cei care gestioneaza problema clubului de fotbal Callatis 2012 Mangalia primesti raspunsul clasic, lipsa fondurilor. Mereu fotbalul a primit fonduri de la bugetul local. Au existat chiar scandaluri pe tema fondurilor imense alocate in urma cu 3 ani si nu doar atunci. Mangalia este un oras mic, cu un buget mic, saracit de cativa ani buni si plin de datorii istorice. Fotbalul reprezinta totusi pentru multi o afacere. Atat timp cand unii asteapta sa se imbogateasca de pe urma fotbalului, bugetul local nu poate sustine acest sport. Exista sporturi care nu au primit mai nimic de la bugetul local si au performante.

Fotbalul in Mangalia nu are performante. Se sponsorizeaza performanta si talentele. Pentru a sponsoriza un sport scump, trebuie un manager bun, care iubeste in primul rand fotbalul si nu banii din fotbal. Un manager care sa stie sa promoveze echipa, sa gaseasca sponsori, sa vanda reclama. Oameni sunt, dar nu vor fi lasati niciodata de catre rechinii care vaneaza sumele alocate de la bugetul local. Daca privim si faptul ca fotbalul a primit bani de la bigetul local si au fost cumparati fotbalisti din strainatate, atunci trebuie sa spunem stop. Daca tot platim pentru acest sport, atunci macar sa promovam eventualele talente locale. Daca nu, sa devina un sport detinut de un club privat si sa faca bani cel care investeste. Ma intreb, la polul opus, cati bani a primit sportul mintii ?

2 COMENTARII

  1. Piticul a promis in campanie ca va ajuta echipa de fotbal sa mentina in divizia B,dar dupa ce sa vazut cu sacii in caruta a uitat ce a promis,ii da bani numai lui Luca sai spele ca au miros ,la fotbal veneau in jur de 800=1200 de spectator iar la lupte Luca si Piticu sunt spectatorii.

  2. Pai in loc sa tina echipa in Divizia B seria 1 a desfiintat el miezu` si a infiintat o echipa noua de la divizia D si intr-un an s-a ales praful. Este aici un reportaj dar nu mai stiu cum se numeste in care zicea miezu` ca a gasit el sponsori pt. echipa de fotbal etc etc si………………….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.