Firma care a ținut toată Mangalia în ger, în urmă cu 8 ani, a blocat conturile primăriei, invocând datorii de milioane de lei

0
59
SONY DSC

După scandalul din iarna 2011 – 2012, când fosta firmă de termoficare, Callatis Therm, a lăsat tot municipiul Mangalia în frig, reprezentanții acesteia au pretenții bănești din partea administrației locale. Pe rolul instanțelor s-au tot înregistrat dosare civile și pe contencios administrativ, chiar și la Înalta Curte, în care societatea invocă unele datorii destul de consistente, din partea primăriei și Consiliului Local Mangalia. Firma a reușit performanța de a bloca unele conturi ale Primăriei Mangalia.

Pentru cei care poate au uitat sau nu știu despre ce este vorba cu această firmă, societatea Callatis Therm SA a oprit furnizarea căldurii către populația Mangaliei, în plină iarnă (2011-2012), când temperaturile au fost extrem de scăzute în acea perioadă, invocând unele datorii pe care Primăria și Consiliul Local le-ar fi avut către ea. S-au făcut presiuni asupra autorităților, fostul prefect din acea perioadă, Claudiu Palaz, a găsit, personal, soluții pentru remedierea problemei combustibilului folosit de această firmă, pentru asigurarea căldurii orașului. S-a deschis și dosar penal pe numele administratorilor firmei, după ce procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța s-au autosesizat, iar directorul de atunci, un tânăr de 27-28 de ani, Simion Nikitas, a fost reținut pentru a i se cere socoteală. Nimic nu pare să-i fi impresionat și au continuat să țină populația Mangaliei în ger.

Creanțe de milioane de lei

Potrivit unor reprezentanți ai administrației publice locale, după tot acest episod îndelungat, prelungit pe toată perioada sezonului rece, aceeași firmă cere, de ani buni, stingerea unui debit de circa 6-7 milioane de lei, la care au mai adăugat și penalități, reușind să blocheze conturile primăriei pe care s-a pus poprire. S-a ajuns și la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Pe plan local, cel mai recent dosar civil în care SC Callatis Therm SA apare în calitate de creditor, a fost înregistrat la Judecătoria Mangalia, pe 12 februarie 2020, având ca obiect ”Validare poprire”. Instanța de fond a admis excepția tardivității cererii, însă hotărârea nefiind definitivă, a fost atacată la Tribunalul Constanța, cu apel, înregistrat luni, 6 iulie.

Însă, din câte am aflat de la unii reprezentanți ai administrației locale, în acest moment se caută modalități de a scăpa de poprirea pusă pe conturile primăriei, dar și pentru a scăpa de datoria față de Callatis Therm.

Ce spune primarul Cristian Radu

Sunt niște escroci ordinari, care vor să blocheze tot orașul, așa cum ne-au blocat în frig cu opt ani în urmă. Și ei, și avocatul lor au dat șpăgi peste tot ca să obțină de la noi milioane de lei. Sunt doar niște escroci. Noi căutăm soluții pentru a scăpa o dată de ei”, a declarat, pentru Focus Press, primarul Cristian Radu.

Citește integral AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.