festivalul tineretii 1

O nouă ediție a festivalului internațional de muzică ușoară și folclor „Festivalul Tinereții” va avea loc, în perioada 22 iunie – 5 iulie,  la Mangalia. Evenimentul este organizat de către Asociația Culturală Daria’s și Manifest Events, în parteneriat cu Primăria Municipiului Mangalia și Fanomania Holding. Spectacolele vor avea loc zilnic, începând cu orele 20:00, pe scena plutitoare din Portul Turistic Mangalia. Festivalul reunește tineri artiști atât din România, cât și din străinătate, într-o competiție de creație și interpretare de muzică populară și ușoră. În cadrul evenimentului vor evolua artiști consacrați precum Viorela Filip, Rodica Anghelescu, Cristina Olteanu, George Forcos Palade, Anca Pârlog și Bianca Constantinescu. De asemenea, vor mai fi prezente o suită de ansambluri: Ansamblul Colonia Moților festivalul tineretii2Ianculești și Nepoții Iancului din Marna Nouă, Ansamblul Brâulețu, Ansamblul Săftica, Ansamblului Folcloric “Rapsozii Iveştiului, Ansamblului Elpis al Comunității Elene, Ansamblul de datini şi obiceiuri populare,,Tisa’’ din Tismana, Grup Vocal Floare de Colț Bulgaria, Ansamblul Folcloric “Litoral” al pensionarilor din Mangalia condus de Iorgu Cârneci și Nelu Niță – maestru instructor de jocuri populare, Ansamblul de cântece și dansuri tradiționale ucrainene “Zadunaiska Sici” din Tulcea și alții. Ca invitați de peste hotare, Festivalul Tinereții va aduce pe scena de la Mangalia pe Carlo Cori,Miki Rik din Italia și Bernice Chitiul din Anglia. Din juriu vor face parte mai mulți artiști și compozitori ai unor genuri muzicale diferite, precum cântarețul Carlo Cori, solistele Viorela Filip, Rodica Anghelescu, Anca Pârlog, prof. dirijor Traian Broască și compozitorii Viorel Gavrilă, Viorel Covaci și Marin Voican Ghioroiu. Programul manifestărilor este următorul:
Secțiunea Folclor 22 – 28 iunie 2015
– 22 Iunie ziua: ora 18:00 conferință de presă și tragerea la sorţi pentru stabilirea ordinii intrării în concurs, ora 20:00 recital.

  • 23 – 27 iunie:  ora 20 la scenă – concurs secţiunea folclor + recital
  • 28 Iunie: Gala Laureaților folclor, ora 20 la scenă – premiere + recital.
  • 30 – 2 iulie: ora 20 la scenă – concurs secțiunea muzică + recital
  • 3 Iulie: ora 20 la scenă – Recital
  • 4 Iulie: ora 20 la scenă – concurs secţiune de creaţii în primă audiţie + recitaluri

Secțiunea Muzică Ușoară 29 iunie – 5 iulie 2015
– 29 Iunie: ora 18:00 conferință de presă și tragerea la sorţi pentru stabilirea ordinii intrării în concurs, ora 20:00 recital.
– 5 Iulie:  ora 20 la scenă – Gala Laureaţilor muzică uşoară, premiere + recitaluri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.